Niklas og Mathias tar seg av valget for deg

KOMMUNEVALGET: Verdens Rikeste Land er tilbake på tv, mens Tuva Fellman gleder seg til at P3-lytterne nok en gang skal stille Erna til veggs.

  • Hvordan dekker vi valget i år?
  • Verdens Rikeste Land drar på valgturnè fra 17. august til 9. september.
  • Turen går innom Arendal, Stavanger, Ålesund, Trondheim, Tromsø, Karasjok, Lillehammer og Drammen.
  • Fredagssendingene fra Bergen, Bodø og Oslo ledes an av Leo Ajkic, der han vil prøve å finne løsningen på utfordringer i lokalpolitikken
  • Juntafil-Tuva avholder partilederutspørringer f.o.m. 25. august til 10. september. Strømmes også til p3.no og nrk.no
  • Realityserien «Diktaturet» har premiere 24. august på NRK 1

Fått med deg at det er kommunevalg i høst?

17. august sparkes NRKs valgsatsning igang med live-sending fra Arendal, representert ved Niklas Baarli og Mathias Nylenna fra Verdens Rikeste Land.

Til hverdags sitter de bak radiomikrofonene trygt innenfor komfortsonen. Men nå skal de både ses og høres, og valg på NRK 1 er seriøse greier. For Niklas gir det blandede følelser.

– Jeg gleder meg som et lite barn, men samtidig er jeg livredd. Men hey, turnè! Siden jeg er så umusikalsk som man kan bli, er dette min eneste sjanse til å dra på turnè.

LES OGSÅ:

Vi vil vite hva du synes er viktig!

Som Baarli tidligere har presisert, er tanken bak turneen å mobilisere folket i sine hjertesaker.

– Hvis folk ikke sier ifra hva de mener er viktig i dette valget, hvordan i all verden skal vi klare å treffe riktig?, sier han.

For å bidra kan du blant annet ta i bruk emneknaggen #nrkvalg, som samler (og geoplasserer) deres innspill fra Instagram og Twitter på et interaktivt norgeskart.

Har dere noe spesielt dere vil spørre politikerne om?

– Hva betyr «landbrukskonsesjon»? Hva mener dere med «det grønne skiftet»? Hvorfor bare fikser dere ikke opp i problemene dere ser finnes? Kom igjen, da! Gjør noe!

Se NRKs valgrap:


HalloP3-Tuva og partilederne

Men også partilederne skal få slippe til – det skal Juntafil- og HalloP3-programleder Tuva Fellman sørge for. På tv, nett-tv og radio skal politikerne stilles til veggs hva deres kampsaker og prioriteringer angår.

Hallo P3 med programleder Tuva Fellmann kårer Norges mest kompliserte familie.  (Foto: Kim Erlandsen, NRKP3)

Det ser Tuva frem til:

– Herregud, jeg gleder meg helt vilt! Jeg hadde de på besøk til stortingsvalget for to år siden og det var veldig moro. Jeg gleder meg spesielt til å høre hva P3-lytterne lurer på. Sist var det en ung jente som satte Siv Jensen ut av spill da hun stilte krav til gratis sexolog for jenter som har blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Du skal møte selveste statsministeren. Har du noe spesielt du vil spørre om?

– Helt ærlig så lurer jeg på hvor mange kjoler og drakter hun har. Har du noen gang sett henne med samme outfit? Tenk deg det klesskapet a!

Usikker på hva du skal stemme i år? Prøv NRKs valgomat!