Kjære SKAM-fans, denne «talen» er til dere

Vi har grått, og vi har ledd. SKAM har ført oss sammen, og her er vårt minneord.

Det er blåmandag og det begynner å gå opp for oss; dagene der du oppdaterer SKAM-siden hvert tiende minutt, er over. Den SKAM-fanen du aldri lukker på mobilen, kan nå krysses ut.

Et eventyr er over, og det er nærmest umulig å sette ord på hva vi føler nå. Heldigvis kan bilder si mer enn tusen ord, derfor velger vi å uttrykke oss gjennom memes og giffer – gratis tips fra oss til dere som er bedt om å holde tale i bryllup og bursdager framover.

Sesong 1

WOW ?

Det første møtet mellom Noora og William, aka Wilhelm, gikk ikke akkurat ubemerket hen. Etter at William har fornærma venninna, forteller jenta vår skolens største føkkboy hvor skapet skal stå. High five for jenter som tør å si ifra!

Nrk P3 GIF - Find & Share on GIPHY
LOL ?

La oss sette av litt tid til et av de mest komiske øyeblikkene fra sesong én; Sana og Chris som cruiser gjennom skolegården på ståhjulinger. Sana har så stålkontroll over den ståhjulingen! Før det begynte å klusse seg til for Sana i sesong 4, hadde Sana generelt stålkontroll på alt.

Aww ?

Fy fader, Eva og Jonas var nydelige sammen! Jonas er og blir tidenes fyr, mens Eva ble aldri den samme igjen etter at forholdet tok slutt, og hun begynte å drikke seg drita på hver fest. Men nok om det. Scenen som går fra krangel til kos midt i trafikken, er så fin. Skal vi slå opp? Skal vi være sammen? Kunne dere ikke bare blitt sammen, for alltid?

WTF ⁉️

Dårlig på å sjekke? Ikke tenkt på det, Chris viser deg hvordan det gjøres… For det første: Ikke la det være noen tvil. Har du hørt at man skal få øyekontakt, deretter se blygt ned i gulvet for så å se opp igjen? Glem det. Her er det to stikkord som gjelder; stirr og sug. Så sørg for å ha noe passende du kan putte i munnen, som en skje, kjærlighet på pinne eller is. Du kan eventuelt gå for Sanas favoritt-verktøy; gulrot.

Å lø ?

Eva har hooka med gutte-Chris, og kjæresten hans har funnet det ut. Ikke bra. Blikket til Sana roper «Å lø» når jentegjengen til Iben kommer bak Eva, og like etter har Eva fått en «rett høyre» i fleisen. Konklusjon: Ikke sloss. Men hvis du absolutt må, ta med Sana – hun har stålkontroll på nevene.

Never forget ?

Denne scenen er SKAM. Dette er gjengen vår på vei til fest, dere – og de ser helt vilt fete ut! Hånda i været alle dere som IKKE har blæsta «Dick in the Air» på mobilen mens dere har gått i slow motion en sen sommerkveld? Ingen? Akkurat. I rest my case.

Nrk P3 GIF - Find & Share on GIPHY
Hulk ?

«Hvis jeg ser deg nå kommer jeg til å si ting jeg angrer på så jeg foreslår at jeg heller ringer deg når jeg er klar for å høre forklaringen din på hvorfor du har valgt å føkke opp alt som er fint mellom oss»… Når du ikke koster på deg noen form for tegnsetting, da er du sinna da. Meldingen er så VOND. Jeg hulka verre enn Eva idet denne SMS’en tikka inn. Og vi må ta med overgangen til neste klipp, med Imogen Heap sin «Hide and Seek». Scenen er like trist og tom som Eva ser ut til å føle seg.

Beste melding ?

Denne posten er GØY! Det som (Eva trodde) skulle bli en romantisk hyttetur, ble mer som et dramatisk døgn innlosjert på Hotel Cæsar. Gutta brukte tida på å røyke i skjul, mens Eva brukte tida på å mase om å lese meldingene til Jonas. Isak venter ikke lenger enn han bør før han gjør humor ut av det hele.

s1-isak-some

Sesong 2

WOW ?

Er det noe Noora kan, så er det å sette guttene i familien Magnusson på plass. I første sesong tok hun for seg William, nå er det storebror Nico sin tur. Den slue slagen vet ikke hvor han skal feste blikket når Noora ramser opp diverse lovverk for barnepornografi, trusler og tvang – ja, og så alkoholloven oppå det hele. Nok en gang, Noora – hatten av.

Nrk P3 GIF - Find & Share on GIPHY
LOL ?

Du vet når fiskekaker er livet, men så har noen spist dem? Ikke jeg heller. Men nå var det en gang slik at Noora skulle spise to fiskekaker klokka fem, og da er det jækla irriterende når Eskild, den snylteren, har spist dem. Selv om det er vondt å innrømme, så er situasjonen dessverre veldig gjenkjennbar. Hvem har ikke kommet hjem etter en skikkelig dårlig dag, og en bagatell får det til å klikke fullstendig for deg? Blikkene til Linn gjør denne scenen komplett.

Aww ?

Det er flere fine «aww-øyeblikk» i denne sesongen, som når Noora spiller gitar og synger for William, eller når hun løper etter han på den festen, og de endelig får sitt første kyss. Men det søteste øyeblikket må være når de tar praten, liksom. Noora bare: «Jeg var redd for at du gikk rundt og trodde at vi var kjærester og sånt», og William bare: «Vi er sammen jo», mens Noora: «Nei!», og William bare; «Jo, vi er det». PUNKTUM. Ung kjærlighet, dere!

WTF ⁉️

Mandag 29. februar 2016 klokka 16.35 skriver seg inn i SKAM-historien som et svært viktig øyeblikk; vi blir introdusert for Eskild. Eller rettere sagt; vi blir introdusert for både Linn og Eskild – to fantastiske mennesker som Noora bor i kollektiv med. Linn ligger i fosterstilling i sengen i et mørkt soverom, mens vårt første møte med Eskild er litt mindre uskyldig. Når Noora åpner døra til rommet hans skimter vi så vidt at han blir…svært godt behandlet av en annen gutt til tonene av «Circle of Life» fra The Lion King. Vårt største ønske nå er en spin-off-serie fra kollektivet med Eskild og Linn i hovedrollene. Please!

Å lø ?

Sana sin hevn var ingen god idé siden det ikke var Jamila og gjengen som hadde opprettet den hatkontoen. Når de hijab-politiet kommer gående mot gjengen vår ute i skolegården, er det bare én ting å gjøre – som Sana selv sier: «Helt ærlig – løp! LØP!»

Never forget ?

William stiger ut av en fet bil i slow motion her. At klippet kjøres i sakte film er så virkningsfullt, og guttene ser så fete ut – dette er bad boys med stor «b». I klippet synger Kanye West passende «I need a slow motion video right now», og nå føler vi at vi trenger en gif i slow motion – vår så god:

Hulk ?

Å se Noora løpe over skolegården etter William når han tror hun har ligget med broren Nico, er hjerteskjærende. «Jeg stoler bare på meg selv. Jeg har lært at ingen er der når man virkelig trenger hjelp», synger Feiten fra Kolboten, og tonene bare gjør scenen enda mer sår. Noora kaster seg over William som bare rister henne av seg og lar henne ligge igjen alene på asfalten. Heldigvis kommer jentene løpende til.

Beste melding ?

Her kunne vi egentlig ha valgt alle meldingene skrevet av Eskild, men vi plukker ut én. Siden vi allerede prøver å spille inn en idé om en spinn-off-serie fra kollektivet, må vi ta med denne chatten mellom Eskild og Noora som viser hvor gøy denne spinn-off-serien kunna blitt.

some-s-2-allianse


Sesong 3

WOW ?

Gåsehud-alarm når Nils Bech syng «O Helga Natt» i kyrkja! Musikken forsterkar den nervøse stemninga i det Isak får ein kjenslelada melding frå Even.

Augeblikket Isak reiser seg frå kyrkjebenken får meg nesten til å hoppe i stolen. «Kva skal skje no?!» «Går det bra med Even????». Heldigvis endar den nakkebrekkande seansen godt. ❤️


LOL ?

Kven skulle trudd at Magnus ville få napp med denne ekstremt direkte og rare sjekkereplikken? ? Ikkje eg iallfall!

Men ingenting er koselegare enn når desse to raringane finn saman. Det er heilt tydeleg at dei er skapt for kvarandre. ?


Aww ?

Du veit den kjensla av å vere så forelska at tida stoppar opp og alt anna sluttar å eksistere?
Scena med Isak og Even dagen etter dei har funne kvarandre gir meg den deilige, nyforelska kjensla. No er det dei to – og ingen kan stå i vegen for det. Kjærleiken har (førebels) sigra. ❤️


WTF ⁉️

Kva er greia med Even og papir? Eg trur ikkje eg er den einaste som heva bryna då han tømte dispenseren på veggen for papir. Om det berre er eit dårleg sjekketriks eller han berre er rar, er uvisst. Men ein ting er sikkert: det funka på Isak!

Å lø ?

Isak har det tungt fordi han 1. er forelska i Even og 2. ikkje har klart å fortelje vennene sine at han er skeiv. Når han endeleg har samla nok mot til å gjere det er Jonas den første som får vite det. Måten Jonas reagerar på viser berre kor nydeleg han er. Me ❤️ Jonas enno litt meir etter dette.


Never forget ?

Spenninga er til å ta og føle på mellom Isak og Even. I kvar sin sofa, med kvar si jente, kastar dei stolne blikk mot kvarandre. Me berre veit at dei eigentleg har lyst til å vere saman med kvarandre. Så gjett om jubelen står i taket når dei stikk av frå festen, berre dei to. Enno høgare jubel blir det når me får sjå deira første kyss… Under vatn til og med! ?

Hulk ?

Snakk om å køyre kjenslene mine gjennom ein gigantisk berg-og-dal-bane! I byrjinga er det berre Isak + Even = ??? og alt er bra. Men så plutseleg byrjar Even å oppføre seg rart, utan at Isak klarar å forstå kvifor. Brått forsvinn Even frå hotellrommet. Han skal berre ut og kjøpe mat, ikledd null og niks. Isak er stressa og redd når han forsvinn ut døra, og samme kveld/natt kjem det fram at Even har bipolar liding. Augeblikket Isak får vite det er så utruleg sårt. Særleg sidan Sonja får han til å tru at kjenslene til Even ikkje er ekte. ? Dumme Sonja!


Beste melding ?

Altså. Linn. Er. Best. Ho er så utruleg rar, pessimistisk og morosam og leverar i alle klipp ho dukkar opp i. Og i denne chatten frå kollektivet beviser ho nok ein gong for oss kor bra det er at me har ho i livet vårt. Alle treng ein Linn i livet sitt. ❤️
evenisak

Sesong 4


WOW ?

Ingen var klare for at kjærleikshistoria til William og Noora skulle ta slutt då den gjorde. Ingen var heller klare for at William skulle komme tilbake då han gjorde!! ? Det var mildt sagt eit sjokk å sjå bilen hans rulle inn i oppkøyrselen til Chris. Men det var jammen godt å få eit gjensyn med slow motion-filming av William! For meg har han blitt sjølve definisjonen på slowmo.


LOL ?

Det er så gøy å sjå alle jentene flippe ut når dei oppdagar eit rom fullt av lettkledde gutar. ? Men igjen skal det godt gjerast å ikkje flippe ut her. Det aller, aller beste med dette augeblikket er gjensynet med Chris og skeia (som mange nok har ledd av i første sesong når ho er småforelska i Isak).


Aww ?

Når Sana endeleg får bekrefta at Yousef er forelska i ho – og ikkje Noora. ? ÅÅÅ, det er så fint. Det er akkurat som den klumpen me hadde i magen berre forsvann på eit blunk. Den blir erstatta med forelska sommarfuglar.

Og blikka dei deretter utvekslar er berre til å bli forelska av. ?

Liten bonus her er når det me alle har venta på sidan første sesong ENDELEG skjer. Eva og Jonas finn saman igjen. ❤️


WTF ⁉️

Men det som skjer like før Eva og Jonas finn tilbake til kvarandre, det er det raraste. Gutte-Chris og Emma blir forelska ved første blikk?! Har dei ikkje møtt kvarandre før? Dette er utan tvil eit forvirrande augeblikk som skriv seg inn i SKAM-historia.

Men det som kanskje er enno meir WTF er når Linn viser seg frå si ville(?) side som ingen trudde ho hadde. Linn. ❤️


Å lø ?

Sana: Vi skal ha den bussen.
Noora: Men vi har ikke penger!!
Sana: Jeg fikser det.

Det kan virke som om det har rakna fullstendig for Sana når ho tek avgjerdsla om å kjøpe ein buss til over 200.000. Det har det kanskje også – men det blir ikkje mindre gøy å sjå på av den grunn. Go Sana!


Never forget ?

Dette klippet fekk meg til å grine! Sana har gjort noko ho angrar på, og no trur ho vennegjengen har snudd ryggen til ho. Det viser seg at ho tek grundig feil i det. Ho har nemleg verdas beste venner. ❤️


Hulk ?

Love hurts, som dei seier. Og her sårar det veldig for Sana. Tenk å finne bestevenninna si på dansegolvet, klinande med den du er forelska i… Ouch.


Beste melding ?

Sjølv om hovudproduktet i serien er filmane, er også ein stor del av publiseringa dei små chattane/meldingane dei utvekslar med kvarandre. Det gir oss ein følelse av at karakterane er ekte. Karakterane i serien følgjer med på Paradise Hotel, derfor er det SÅ gøy at dette skjer når realityserien har SKAM-veke: chat