Moby gir bort gratis musikk

Filmskapere – se her.

Moby tilgjengeliggjør musikken sin for filmskapere. (Foto: NTB Scanpix, AP, Diane Bondareff)
Moby tilgjengeliggjør musikken sin for filmskapere. (Foto: NTB Scanpix, AP, Diane Bondareff)

Den velkjente amerikanske elektronika-artisten Moby tilgjengeliggjør store deler av katalogen sin til filmskapere.

47-åringen har lagt ut 150 spor til gratis nedlasting på nettstedet mobygratis.com til personer som ønsker å lage filmer og som dermed trenger musikk til å akkompagnere visualiseringen.

Til non-profitt-filmer

På samme måte som Urørt-musikken ofte blir brukt i diverse sammenhenger, er det nå mulig for uavhengige filmskapere til å benytte seg av newyorkerens musikk. Richard Melville Hall, som han egentlig heter, har også lagt ut sine to nyeste album, Wait For Me (2009) og Destroyed (2011), samt endel uutgitt musikk.

Det må presiseres at sangene er tilegnet non-profitt-filmer, eksempelvis produktet til filmstudenter. I videoen, som du ser lenger ned i saken, sier Moby at dersom musikken blir brukt på et kommersielt vis, går pengene direkte til Humane Society, en organisasjon som ivaretar dyrenes rettigheter.

Solgt 20 millioner album

Mobygratis-siden ble etablert i 2008, men er nå oppdatert med mange sanger.

– Du finner rolig, støyete, kjapp og treg musikk der. Jeg håper at du finner det du trenger til filmen din, forteller mannen som har solgt over 20 millioner album på verdensbasis.

Moby gjorde sitt inntog på nittitallet og opplevde gedigen suksess med albumet Play (1999). Utgivelsen solgte 10 millioner eksemplarer. Oppfølgeren 18 solgte 5 millioner, mens 2005-platen Hotel nådde to.

Hall har skrevet, produsert og remikset album for blant annet Michael Jackson, David Bowie, Metallica og Britney Spears.

Se annonseringen her:
http://youtu.be/wXwVR0lL1g8