Modulert Grand Prix 2010

– Et forsøk på å begrense en katastrofe.

Grand Prix-feberen er over oss for fullt, og parallelt med den internasjonale finalen på Telenor Arena lørdag 29. mai, avholdes et alternativt Grand Prix på andre siden av Oslo. Det er de samme sangene, til de samme tidene, men på andre premisser. På Gamle Logen i Oslo kan du i følge arrangøren se en popelegant, elektrosjokka, stuntenergisk og glitterrocka opplevelse som tar Share The Moment til et helt nytt nivå, i Modulert Grand Prix 2010.

Se teaser under og sjekk ut eventen på Facebook.

Direkte overført

Modulert Grand Prix avholdes for femte gang, hvor 12 av Norges beste artister og band står på scenen med sine egne remixer av to Grand Prix-låter hver. Synkront med den direktesendte finalen fra Telenor Arena går bandene på scenen med den aktuelle låta, og det er publikum i salen som stemmer fram vinneren på Gamle Logen, som videre skal modulere vinnerlåta av Telenor Arena.

Moduleringen

Lydverket fikk i går besøk av en av artisten, Torgny Amdam, og initiativtaker Kjetil Bjørke som redegjorde og demonstrerte for lytterne hva Modulert Grand Prix går ut på.

– I vår forstand betyr å modulere at artistene får full kunstnerisk frihet, Kjetil Bjørke.

Artistene får inn lyden fra Telenor Arena direkte, mens showet går på storskjerm, og så er det opp til hver enkelt artist og remixe rett på sangen. Hvilke to sanger de får tildelt blir avgjort ved loddtrekning noen timer før showstart.

I år er det Montée, tidligere vokalist i Amulet Torgny vs Zweizz, fjorårets vinner Håkon Kornstad, Harrys Gym, PowPow, , DU, Ivar Winter vs Center of the Universe, Tut & Knore, Droolian, og urørtfinalistene Lucy Swann, Miss Harmonica og The New Wine står for remixene.

Torgny Amdam på Øyafestivalen 2007 (Foto: Kim Erlandsen/Nrk P3)
Torgny Amdam, Øyafestivalen 2007 (Foto: Kim Erlandsen/Nrk P3)

– Jeg har vel egentlig et ganske kjølig, distansert forhold til Grand Prix fra før av, men jeg var på Modulert valgvake med de samme folka i fjor, så jeg veit hvor gærent det er, sier Torgny Amdam.

Hør hele intervjuet i Lydverket her!

I løpet av fem år har arrangementet gått fra 50 publikummere på Spasibar, til 1000 i Gamle Logen og man kan trygt kalle det en suksess. Alt er lagt til rette for at dette kan behage selv den største motstander av den originale Grand Prix.

Kvelden loses av  Else Kåss Furuseth aka Madam Retardo, kjent fra P3 og Torsdag Kveld fra Nydalen, og Kjetil Bjørke aka Toastmaster Tilt.