Møt RRs arvtagere

Bestekompisene Erlend og Steinjo fra «Slå på ring» vandrer hånd i hånd inn i P3s korridorer.

Erlend og Steinjo (Foto: Ankimal Stølan)

Bestekompisene Erlend og Steinjo fra «Slå på ring» vandrer hånd i hånd inn i P3s korridorer.

Fra 31. mai kan du høre Erlend Klarholm Nilsen og Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen på P3. De tar over sendeflaten etter Radioresepsjonen, som skal begynne å lage TV.

Duoen er fra før kjent fra blant annet NRK-suksessen «Slå på ring». De har kjent hverandre siden de var små, og programmet de skal lage for P3 kommer til å ta utgangspunkt i deres langvarige vennskap.

– Innholdet kommer til å dreie seg omkring de erfaringene vi har gjort oss opp gjennom de årene vi har kjent hverandre og jobbet sammen – på godt og vondt, forklarer Erlend.

Erlend og Steinjo som små. (Foto: Privat)
Erlend og Steinjo som små. (Foto: Privat)

Får aldri nok

Erlend og Steinjo er oppvokst i samme bygård, og har lekt sammen siden de var 5-6 år gamle. De har jobbet sammen i årevis – den siste tida med det de karakteriserer som «et kjendisspekket musikalsk humordrama», som blir å se på NRK til høsten.

Til tross for at de har tilbrakt ufattelig mye tid sammen, blir de ikke lei av hverandre.

– Vi er som et gammelt ektepar. Sinnsykt glade i hverandre, men man blir selvsagt lei til tider. Vi velger imidlertid å tro at det kan bli bra radio av det også, forteller Erlend.

– Nå hadde jeg faktisk gledet meg til ferie fra Erlend etter å ha ferdigstilt den nye TV-serien. Men sånn ble det ikke, gitt, skyter Steinjo inn.

Ny potetgull-sang?

Erlend og Steinjo har gjennom hele karrieren brukt mye egen musikk i produksjonene sine, og det kommer de til å fortsette med også på P3.

Aller mest kjent er de kanskje for Potetgullmannen fra «Slå på ring»:

Digger RR

Som så mange andre, er også Erlend og Steinjo fans av Radioresepsjonen.

– Det er en litt sånn wooow-følelse å skulle ta over for dem. Men det er viktig for oss  at vi skal lage noe som er helt annerledes enn RR – det er jo bare sendeflata vi overtar.

Erlend og Steinjo ble plukket ut blant haugevis av innsendte piloter. P3s redaksjonssjef, Vilde Batzer, gleder seg til å høre mer fra duoen.

– Jeg tror Erlend og Steinjo kommer til å passe kjempebra inn på P3 og tilføre kanalen noe nytt og spennende, sier hun.