Moi vant alles hjerter

Moi laget den beste versjonen av Kaizers «Hjerteknuser»!

I en måned har forskjellige artister grublet over noter og tekster i håp om å komponere den perfekte coverversjonen av Kaizers Hjerteknuser, uten å ha hørt originalen.

Vinneren ble kåret i Popsalongen, og det ble Moi som stakk av med seieren.

Her er Mois vinnerlåt: [audio:http://nrk.no/urort/1.0/track/download/1223625.mp3|titles=Hjerteknuser av Moi]

Sjekk ut Moi på Urørt

Glad vinner

Moi, som egentlig heter Ingjerd Østrem Omland var selvfølgelig storfornøyd med juryens avgjørelse.

– Jeg er litt satt ut, men det er jo aldeles strålende! Jeg er så glad for at de likte versjonen min!

Moi forteller til Popsalongen at hun brukte en stund før hun klarte å få sin egen versjon av Hjerteknuser til å sitte.

– Det er jo litt skummelt å gjøre andre sin musikk. Jeg begynte med notene, og det var forferdelig mange noter, og ord og punkteringer, og jeg er heller ikke noe master på noter. Først var jeg jo bare irritert. Men så leste jeg tekstene og prøvde å få et bilde av hva jeg prøvde å si, og for å finne min tone.

Moi. (Foto: Mois urørt-profil)
Moi. (Foto: Mois urørt-profil)
Det var stor variasjon i bidragene til konkurransen. Hør noen av sjangrene her: [audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2010/10/Collage-Hjerteknuserbidrag.mp3|titles=Collage Hjerteknuserbidrag]

Hør alle bidragene til Hjerteknuser-konkurransen!

Unik tolkning

Juryen har bestått av musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, musikkprodusent Marie Komissar, og Janove Ottesen og Geir Zahl fra Kaizers Orchestra. Dette er grunnen til at de mener at Moi har laget den beste versjonen:

– Tre av oss hadde denne låten som førstevalg. Hun har laget en veldig egen tolkning, og det er en magisk stemning og en veldig god vokalprestasjon i låten, sier Janove Ottesen.

– Den spenner ganske vidt i energi og utrykk, og hun har skapt et eget univers i låta si som alle vi falt pladask for. Produksjonen er kjempefin, og hun har tatt utgangspunkt i takten og brukt en del perk, og gjør dette lekkert. Hun bygger opp låta fint, også daler den lekkert ned mot slutten, sier Mats Borch Bugge.

– Låta har selvtillit og pondus, og hun vet hva hun vil med låta, legger Geir Zahl til.

Hør Juryens Begrunnelse og Mois reaksjon her:[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2010/10/Juryens-begrunnelse.mp3|titles=Juryens begrunnelse]

Kaizers egen versjon

I dag var det også verdenspremiere på Kaizers originalversjon av Hjerteknuser, og den kan du høre litt av her:
[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2010/10/Klipp-Hjerteknuser-Kaizers-til-sak.mp3|titles=Kaizers Orchestra – Hjerteknuser]

Moi er kanskje ikke helt ukjent for alle, hun var nemlig urørtfinalist under årets urørt i januar. Her kan du se videoen hennes fra finalen.

Premien

Moi får varme opp for Kaizers Orchestra på P3sessions, og hun får utgi coverlåten gjennom Kaizer Records, i tilegg til 4 billetter til konserten i Oslo Spektrum.

De to andre finalistene, Asiago og Rolffa, får en signert backkatalog og 2 billetter til Kaizers – konserten i Oslo Spektrum.