Morgendagens P3hits

Nytt gull på P3s spillelister!

Denne uka er det Ed Sheeran, Daniel Adams-Ray og Friendly Fires som er ansvarlige for nye toner på favorittkanalen din. Dette er ukas nye låter på P3s spillelister!

Les også: Nye låter på listene uke 17
Les også: Nye låter på listene uke 15

Ed Sheeran – The A-Team

Ed Sheeran er bare 20 år gammel, men har allerede åtte EP-er på samvittigheten. Rødtoppen fra Halifax i England ga ut sin første EP som fjortenåring, hadde over 300 spillejobber på et år som 18-åring, solgte ut sin første headliner turné i England som 20-åring og i høst kommer hans aller første studioalbum, + (Plus),  på et plateselskap.

Ed har sofasurfet seg gjennom London og LA siden 2009 for å ha tak over hodet, og en av de mer kjente sofaene er Jamie Foxx sin i LA.

På den siste EP-en sin, No. 5 Collaborations Project, flørtet han med det britiske grime-miljøet med bidrag fra blant andre Wretch 32, Wiley og Devlin. Ed leker også med andre britiske undergrunnssjangere, men det er i folk og singer-songwriter tradisjonen han har beina plantet.

På første single ”The A-Team” er det verken rap eller bass å finne, men en ung singer-songwriter med en stor fremtid.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/05/Ed-Sheeran-The-A-Team.mp3|titles=Ed Sheeran – The A-Team]

Ed Sheeran (Foto: Promo)
Ed Sheeran (Foto: Promo)

Daniel Adams-Ray – Gubban i lådan

Svenske Daniel Adams-Ray er for mange mest kjent som den andre delen av Snook som ikke er Oskar Linnros. Etter at Snook gikk hver sin vei i 2007, utdannet Daniel seg til motedesigner og startet klesmerket Lagom. Og det var en motevisning som førte han tilbake til musikken igjen, hvor han skulle lage en låt og kjente på gleden av å lage musikk igjen. Daniel teamet opp med musikkutdannede Carl Wikström Ask, som hjalp til med å gjøre ideer til ferdige låter.

Debutalbumet Svart, vitt och alt däremellam kom ut i Sverige i fjor, bare noen uker etter Oskar Linnros’ debut, og ”Gubban i Lådan” er hentet derfra.

Daniel beskriver musikken sin som kenyansk pop-disco-indie-punk, og har funnet mye inspirasjon i Motown-disco.

Daniel bodde sine første 13 år i Kenya og snakker 7 språk.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/05/Daniel-Adams-Ray-Gubban-i-lådan.mp3|titles=Daniel Adams-Ray – Gubban i lådan]

Daniel Adams-Ray (Foto: Promo)
Daniel Adams-Ray (Foto: Promo)

Friendly Fires – Live Those Days Tonight

Det britiske dancepunkbandet Friendly Fires møttes som fjortenåringer og deres første band, First Day Back, var et post-hardcore band. Det var ikke før de var ferdig med universitetet at Friendly Fires kom til å eksistere inspirert av dance, shoegaze og den klassiske poplåta. Som musikalske inspirasjon ruver Prince og Detroit-techno produsenten Carl Craig på topp.

Friendly Fires’ andre album, Pala¸ blir å finne i butikkene 16. mai, og ”Live Those Days Tonight” er første single. Paul Epworth (Florence and the Machine, Adele, Cee-Lo Green) har bidratt med produksjon på albumet, som også har Harlem Gospel Choir som gjester.

Friendly Fires kommer til Oslo Live, og ryktene sier at dansestegene til vokalist Ed Macfarlane i seg selv skal være verdt konsertbilletten.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/05/Friendly-Fires-Live-Those-Days-Tonight.mp3|titles=Friendly Fires – Live Those Days Tonight]

Friendly Fires (Foto: Promo)
Friendly Fires (Foto: Promo)