Ukas sending av Trygdekontoret handler om mote. Denne gangen har Thomas Seltzer fått besøk av designerne Fam Irvoll og Kjell Nordström, også kjent som Baron Von Bulldog , og filosofiprofessoren Lars Fredrik Svendesen.
Les også: Politi vs kjeltring – krim-spesial i Trygdekontoret
Lars Fredrik Svendsen har skrevet en bok om mote, og hadde mange meninger om hvordan moten blir sett på, mens Fam og Baronen diskuterte dagens mote-Norge.
Last ned podkast her!
Last ned podkast i Itunes
Mote = terror
Et av trygdebeistets påstander denne uken var blant annet «Mote er terrorisme»
– Dette er jo egentlig premisset i Bret Easton Ellis roman Glamourama. Det er en slående likhet mellom mote og terrorisme ved at de begge lever av å skape usikkerhet hos folk, sier Lars Fredrik.
– Ellers har jo terrorisme også vært moteriktig. Man kan jo se på det gamle Radical chic – begrepet til Tom Wolfe. Det var ufattelig hipt blant de fasjonable å ha terrorister hjemme hos seg på besøk som de kunne smykke med seg.
– Baader Meinhof var også utrolig trendy på syttitallet, sier Baronen.
– Jeg har sett en gjennomgang over terrormote i Tyskland fra slutten av sekstitallet til langt ut på åttitallet og sett hvordan Baader Meinhof og RAF gikk kledd, sier Thomas Seltzer.
– Det endte jo opp i boblejakke og dunjakke, men startet med disse kule svarte skinnjakkene som Andreas Baader gikk med først.
Hør saksbehandlernes svar her: [audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2010/11/mote-er-terror.mp3|titles=Mote er terror]
Norsk motebransje?
En annen påstand som ble behandlet var følgende:
«Det holder å være god til å shoppe i Bogstadveien for å jobbe i norsk motebransje»
Hør hva Fam og Baron Bulldog svarte:
[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2010/11/bogstadveien-og-kjendiser.mp3|titles=Bogstadveien og kjendiser]
Oppmerksomhet
Når Thomas Seltzer spør hvem som får mest oppmerksomhet under Oslo Fashion Week, er det ingen tvil hos Fam.
– Det er kjendisene. Kjendisene på første rad er de mote-Norge eller pressen er mest interessert i, sier Fam.
– Når en designer som har jobbet ræva av seg i mange måneder, og som har et show som koster masse penger, så kommer det idol-kjendiser eller Paradise hotell-kjendiser og får all pressen. Det er veldig synd, men sånn er det, sier den norske designeren.
Ligger langt bak
Det kan virke som om norsk motebransje ikke er så mye å skryte av, og dette kommer fra bransjen selv! En annen påstand under sendingen var nemlig at folk i norsk motebransje ligger så langt bak at de tror de er først.
– Norge er mariusgensre og fjällreven-klær, sier Fam.
Hør klippet her: [audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2010/11/norge-langt-bak.mp3|titles=Norge – et moteland?]