– Møtet med dødsangsten

Silje Halstensen fra Bendik frøs fast da hun løp barbeint på isen i den ferske videoen «Kriger».

P3 har videopremiere på låten «Kriger», hentet fra bandets nyeste album Fortid. Videoen er spilt inn på Gjende, og regissert av Haakon Mathisen.

– Få frem frykten i meg

– Jeg vet hva som skjer når jeg er redd for livet. Det var utgangspunktet for denne videoen for min del. Jeg så for meg å teste grensene på liv og død, få frem frykten i meg på nytt og ikke minst gjøre et poeng av at vi mennesker reagerer ulikt på møtet med dødsangsten. Noen fryser, noen kjemper. Det styrer vi ikke selv, kroppen styrer det alene.

Dette forteller vokalist Silje Halstensen når vi lurer på hva bandet ønsker å formidle med videoen. Historien bak låten er basert på noe Halstensen har opplevd personlig.

Regissør Mathiesen understreker poenget: – Innimellom er det vondt å leve. Inni seg sjøl, og i den ytre verden. Vi ville utsette Silje for indre og ytre smerte og frykt, og se hva som da skjedde med henne.

Hør studiokonsert med Bendik hos Ruben | Les anmeldelsen av Fortid: Alt var verre før

Silje Halstensen i den ferske Bendik-videoen "Kriger". Skjermdump, Youtube
Silje Halstensen i den ferske Bendik-videoen «Kriger». Skjermdump, Youtube

Blodet rant

Det må ha vært en kald innspilling, Silje?

– For min del var det stort sett helt jævlig å spille inn videoen. All ære til teamet som var optimistiske og ekstremt fine å jobbe med. Det gjorde vilt vondt å løpe barbeint på isen, spesielt når føttene traff vannet og jeg frøs fast på toppen av snøen. Etter at kroppen min ble til gelé etter utallige hopp på stuntmadrass fra mange meter oppi luften tok adrenalinet over da jeg skulle klø manisk i pannen og plutselig rant det blod.

Bendik spiller releasekonsert i Kulturkirken Jakob 23.april, og bandet gleder seg til å sette i gang med sommerturneen.