Moxnes: – Vil ha færre i oljebransjen

Lettkokt oppsummering av ettermiddagens partilederutspørring. Dagens gjest: Bjørnar Moxnes.

(Hallo P3): Partilederutspørringene på Hallo P3 fortsetter, og dagens gjest er «kjekkasen» Bjørnar Moxnes fra partiet Rødt.

Tidligere i sommer fikk partilederen oppmerksomhet for å måtte møte til rettssak etter en mistanke om brudd på taushetsplikten, som innebar at Moxnes offentliggjorde opplysninger han mener folket har rett på.

– Tvangssammenslåing? Tvangssammenslåing er en idiotisk Høyre-idé!Bjørnar Moxnes fyrer av skytset i Hallo P3s «10 kjappe»

Hva medieoppmerksomhet angår, har ikke Moxnes vært spesielt synlig denne valgrunden. I juni i år skrev han riktignok en kronikk for NRK, hvor han problematiserer statskanalens begrunnelse for at Rødt ikke fikk delta i årets partilederutspørring.

Men, han er i det minste på plass hos oss i P3, og ledet an av P3s egne Tuva Fellman har partilederen forsøkt å svare på viktige og uviktige spørsmål i dagens sending.

Vi har plukket ut noen morsomme (og et par nyttige) høydepunkter. Fikk du for eksempel med deg at Moxnes aldri bruker «emojis» som rekker tunge?

(Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix)
(Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix)

– Mindre makt til bankene

Rødt blir assosiert med både sosialisme og kommunisme. Når Moxnes skal forsvare Rødts politiske ideologi er det naturligvis de rikes udemokratiske makt – her representert ved bankene – som trekkes frem. Det er blant annet Hellas-krisen som blir nevnt når Rødt-lederen flekker tenner mot kapitalismen.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=rJrrzovX1pE&w=560&h=315]

– Det må bli IPA

I segmentet «10 kjappe» røper Moxnes at han foretrekker «Game of Thrones» fremfor «Orange is the New Black», foretrekker IPA fremfor Tuborg, at han aldri bruker smileys som rekker tunge og at han sier ja til bompenger så lenge pengene blir brukt på utbedring av vei og bane (og veibane).

Ja, også vil han ha færre arbeidsplasser i oljenæringen, da.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=hR7bp94Elsc&w=560&h=315]