Muse vil slutte å eksperimentere

Vokalist Matthew Bellamy ønsker å ta det tilbake til da det bare handlet om musikken.

I et intervju med det kredible, amerikanske musikkmagasinet Rolling Stone fortalte Muse-vokalist Matthew Bellamy om hvilke tanker han har om bandets fremtid.

Muse i Las Vegas tidligere i år. (NTB Scanpix, AFP, David Becker)
Muse i Las Vegas tidligere i år. (NTB Scanpix, AFP, David Becker)

I planleggingsfasen

Han kunne blant annet fortelle at bandet har begynt å skrive på noen nye sanger. Det er fortsatt ikke helt sikkert hvordan neste album kommer til å høres ut, men vokalisten har noen ideer.

– Jeg har en sterk følelse av at vi kutter ut de tingene vi har eksperimentert med på de to siste albumene, slik som det elektroniske, det symfoniske og det orkestrale, fortalte Bellamy.

Les også: Listerekord for Muse

– Jeg vil ta det tilbake til da det bare handlet om musikken vi spilte, instrumentene, gitaren, bassen, trommene og våre personligheter.

20-årsjubileum

Bellamy føler det er riktig å begynne på et nytt album neste år, da bandet tross alt har holdt sammen i 20 år. Muse-vokalisten vil ikke, selv om bandet skal kutte ut de eksperimentelle elementene, at bandet skal lage låter som høres ut som deres eldste hits.

– Når jeg sier at jeg vil ta det tilbake, så mener jeg ikke at vi skal lage lik musikk som vi gjorde da vi startet. Det ville blitt katastrofalt. Det jeg mener er at vi skal ta tilbake den mentaliteten vi hadde til å begynne med, og som gikk ut på at vi bare ville være gode til å spille instrumentene våre, ha et ønske om å spille sammen, og lage musikk i all sin enkelhet.

Se musikkvideoen til «Panic Station» her: