nrk.no
Bildet er en kollasj satt sammen av fem bilder av artister. Olivia Rodrigo geiper og har klistremerker festet på fjeset og tunga, Bobby Farrell fra Boney M har på seg en rød drakt og en rød kappe og holder ut armene strakt til siden i en posisjon der han gjør seg selv stor. Chris Holsten ser rett inn i kamera og har en alvorlig mine. Victoria Nadine har på en hvit blazer og ser bekymret inn i kamera. Ariana Grande holder en hånd iført en hvit hanske inntil kinnet mens hun kikker til siden, vekk fra kamera.
HINT I SANGTEKSTENE: Chris Holsten, Ariana Grande, Boney M, Olivia Rodrigo og Victoria Nadine. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3 / Jordan Strauss, Invision, AP / Anatoly Morkovin, AFP / Geffen Records, promo / Markus Indrebø-Langlo, NRK P3

Pikante detaljer og hyllester: Hvem er det de synger om?

De dukker opp i tekstene til gigantiske hitlåter. Men du har neppe hørt om dem alle.

Er det en eks som får gjennomgå, eller er det en tidligere kompis?

Ja, hvem er egentlig denne «du», «you» eller «he» som din favorittartist har skrevet en hel låt om?

Du vet du har klart å sette dype spor etter deg i verden når du har inspirert en emosjonell Olivia Rodrigo eller Ariana Grande til å ta pennen fatt. I låtene til disse seks stjernene er noen av hovedpersonene åpenbare, mens andre kanskje vil overraske.

Et kulepunkt hvor det står "1". Det er et bilde av Ariana Grande på kulen.

Boy, I’m tryna meet your mama on a Sunday Ariana Grande – «Positions» (2020)

Høsten 2020 ble det tydelig i sangtekstene til Ariana Grande (28) at hun ikke bare var veldig, veldig forelska – hun ønsket også å gå «all in» i et skikkelig seriøst forhold.

Can you stay up all night?

Ariana Grande – «34 + 35» (2020)

Mannen hun tydeligvis både vil møte moren til og ofre nattesøvnen for, er eiendomsmegleren Dalton Gomez (26) fra Los Angeles.

Et bilde fra Ariana Grandes Instagram. Hun står foran juletreet sammen med Dalton. De holder rundt hverandre og er kinn mot kinn. e har begge på sorte antrekk og har sort hår.
INSTAGRAM-OFFISIELLE: Ariana Grande la ut dette bildet med Dalton Gomez i romjula 2020 (Skjermdump fra 26. januar 2022)

De to turtelduene møttes en eller annen gang i 2020 og giftet seg allerede i mai 2021.

Med en slik drømmeprins kan det se ut til at popstjernens tidligere holdninger om «thank you, next» på dating-fronten er en saga blott.

Et kulepunkt hvor det står "2". Det er et bilde av Bobby fra Boney M på kulen.

Ra-ra, Rasputin, Russia’s greatest love machine Majestic + Boney M – «Rasputin (2021 remix)»

I 1978 sang den tyske gruppa Boney M om en mann som levde i Russland for lenge siden, og som angivelig var full av flammer. De hevdet dessuten at han var så god både på dansegulvet og i senga at «Moscow chicks» falt for ham som fluer.

En kollasj av to bilder. I den første ser vi en mann med afrohår, rød drakt og rød kappe. I det andre ser vi et sort-hvitt-bilde, et historisk bilde av Rasputin.
SANGEREN OG SJARMØREN: Bobby Farrell fra Boney M (venstre) under en konsert i Moskva i 2009, og Grigorij Rasputin (høyre) i et udatert foto, sannsynligvis også tatt i Russland. Farrell døde i 2010, Rasputin i 1916. Foto: Anatoly Morkovin, AFP / AP.

I 2021 kastet den britiske DJ-en Majestic seg over låta for å mekke en tidsriktig remix, og den ble en gigantisk hit på TikTok.

Senere skjøt selvfølgelig også strømmetallene til værs, og om du skrur på radioen din i dag, vil det neppe ta lang tid før den spilles av. Også Aurora har gjort som Majestic og laget sin egen 2021-versjon av klassikeren.

Men hvem er den mystiske russeren? Grigorij Rasputin var faktisk en ekte person.

I starten var han en fattig, gåtefull munk fra Sibir, men han fikk seg et nytt liv som kjendis i Moskva. Der hadde han et enormt forbruk av kvinner, vin og sang – og dørene sto åpne inn til tsarfamilien.

Den mektige posisjonen dette utelivstrynet fikk hos landets øverste ledelse, førte også til hans grusomme død i 1916.

Hør Alexandra Gjerpen fortelle historien om Russia’s greatest love machine i Rasputin-episoden av podkasten «Historiske kjendiser»!

Et kulepunkt hvor det står "3". Det er et bilde av Victoria Nadine på kulen.

We tried our best, but couldn’t get it right / I think we need to let our love go Victoria Nadine, «Be okay» (2020)

På «P3 Gull» 2021 var stjerneskuddet Victoria Nadine (21) nominert til «Årets nykommer», for låta «Be Okay».

Balladen skrev hun seks dager etter bruddet med Silas Massa, broren til Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand.

– Det var naturlig for meg å sende låta til ham rett etter jeg hadde vært i studio, forklarte hun i et intervju med VGTV.

Et bilde av Silas og Victoria. De står tett sammen på den røde løperen og smiler inn i kamera. Silas har på seg turkis topp og sort jakke. Victoria har på seg en blondete BH med en blazer over.
OFFENTLIG BRUDD: Silas Massa Vastrand og Victoria Nadine på den røde løperen under Vixen Awards 2019. Foto: Vidar Ruud, NTB

Bruddet mellom Victoria og Silas ble også et tema på Massa-familiens realityserie «Funkyfam». Det ble riktignok aldri riktig dårlig stemning mellom de to eksene, som bestemte seg for å slutte å snakke sammen, men tilsynelatende aldri endte opp i noen stygg krangel.

Et kulepunkt hvor det står "4". Det er et bilde av Chris Holsten på kulen.

De sa du dansa på roser, de sa du aldri dro feil / Men det var en ting du savna: Det var smilet i ditt eget speil Chris Holsten, «Smilet i ditt eget speil» (2021)

I Chris Holstens gigantiske, norskspråklige hit fra 2021, som vant «Årets låt» på «P3 Gull», synger han med stor sympati til en ung gutt som ikke har det så greit.

Men hvem er denne gutten? I låta får han mange gode, storebroraktige råd fra Chris, som: Ikke hør på alle stemmer i hodet som sier du er svak – det er lov å ha det vanskelig.

I et nylig intervju med P3.no forklarte Chris hva greia er: Gutten er ham selv. Da popstjernen skrev teksten, dykket han rett og slett ned i sin egen trøblete barndom på Lillestrøm.

– Jeg har vært veldig opptatt av å oppfattes perfekt, være sterk og hjelpe andre. Så er han bak litt mer sårbar og skulle sikkert hatt en klem selv iblant, forklarte han til P3.no.

Et kulepunkt hvor det står "5". Det er et bilde av Ariana Grande på kulen.

You’re probably with that blonde girl, who always made me doubt / All my friends are tired of hearing how much I miss you Olivia Rodrigo – «Driver’s License» (2021)

Da det 18 år gamle stjerneskuddet Olivia Rodrigo slapp den gigantiske hiten «Driver’s License» i januar 2021, var fansen raskt ute med å spekulere i hvilken eks hun hintet til.

Sangen handlet om «High School Musical»-medspilleren Joshua Bassett, mente de. De to var et par på TV, men har hittil ikke bekreftet ryktene om at de også var det på privaten.

I dette bildet står Joshua og Olivia på scenen med hver sin mikrofon. De ser hverandre inn i øynene mens de synger en duett foran logoen til High School Musical.
KJEMI: Olivia Rodrigo og Joshua Bassett under «High School Musical»-dagene. Foto: Jenny Anderson, Getty Images / Elsie Fest

Ifølge ryktene er også Disney-stjernen Sabrina Carpenter den blonde jenta det synges så vemodig om. Joshua dumpet Olivia til fordel for Sabrina, mente «hele» TikTok.

Men er låta egentlig basert på virkeligheten? Det har det blitt sådd tvil om.

For ikke alle låttekster trenger nødvendigvis å være selvbiografiske – og dessuten mener noen at Disney-konsernet plantet disse ryktene for å skape blest rundt albumdebutanten Rodrigo.

Good for you, you’re doing great out there without me, baby / Like a damn sociopath!

Olivia Rodrigo – «Good 4 u» (2021)

I oppfølgersingelen «Good 4 u» er melankolien fra bruddet i «Driver’s License» gått over i ren og skjær vrede.

Hvordan våger eksen å strø salt i såret til Olivia ved å finne seg en ny flamme så fort?

Men spørsmålet er ennå om det handler om Joshua og hans angivelige romanse med Sabrina. Og ikke minst: Er dette ekte?

Å jakte på sannheten er utvilsomt gøy, og derfor har mange prøvd nettopp dette. Hør hele dramaet rundt Olivia Rodrigo og det (muligens Disney-orkestrerte) kinkige trekantdramaet i NRK-podkasten «Musikkrommet», der Sandeep Singh og Baharie Viken dykker ned i historien bak.

Foto, alle runde bilder:
Ariana Grande: Robin Marchant, Getty / AFP / NTB. Boney M: Anatoly Morkovin, AFP / NTB. Victoria Nadine: Markus Indrebø-Langlo, NRK P3. Chris Holsten: Kim Erlandsen, NRK P3. Olivia Rodrigo: Geffen Records, promo.

Endring, 28. februar kl. 16.10: Ordet «Moskva» er byttet ut med «Russland» i  beskrivelsen av hvor fotografiet av Grigorij Rasputin trolig ble tatt.

LES MER OM MUSIKK:

MER FRA P3.NO:

Siste fra P3.no: