15 minutter med QOTSA

Queens Of The Stone Ages ferske kortfilm ..Like Clockwork setter en mørk, apokalyptisk stemning i forkant av albumet ved samme navn.

... Like Clockwork.
Coveret til … Like Clockwork.

3. juni er det klart for et av årets mest imøtesette comeback. Amerikanske Queens Of The Stone Age slipper …Like Clockwork, som er deres første album siden 2007 og Era Vulgaris.

Mørk animasjon

De siste ukene har bandet sluppet flere nye videoer på YouTube; en fullversjon av singelen «My God Is The Sun», samt snutter av låtene «If I Had A Tail», «Keep Your Eyes Peeled», «Kalopsia» og «I Appear Missing». Nå er de sydd sammen til én lengre video, som også bærer navnet …Like Clockwork. 

Videoen er laget av den britiske illustratøren Boneface og animatøren Liam Brazier. Den tar oss med inn i et mørkt, apokalyptisk univers som drives fram av fire mer eller mindre fryktinngytende figurer på tur gjennom ørken, forlatte byer og landskap i flammer.

Se videoen:

Musikken vi får høre er typisk QOTSAsk; dramatisk, tung og seig med heftige trommeparti og Josh Hommes bærende, kraftfulle vokal som kjennetegn.

Gode gjester

… Like Clockwork (albumet) er Queens Of The Stone Ages første album på seks år. Arbeidet med det startet i fjor, og gjengen har fått med seg solide gjester. Dave Grohl fra Nirvana og Foo Fighters, som også spilte på bandets gjennombruddsalbum Songs For The Deaf fra 2002  er tilbake bak trommesettet på noen av låtene, og bandets tidligere bassist Nick Oliveri bidrar blant annet på «If I Had A Tail», som du kan høre som siste låt i videoen over.

Gjestelisten rommer i tillegg navn som Arctic Monkeys’ Alex Turner, Trent Reznor og Mark Lanegan, som også har jobbet med bandet tidligere.

«Dronning» Elton John

Det mest overraskende navnet på lista over bidragsytere til albumet må være Elton John; han skal angivelig selv ha meldt interesse for å få være med på albumet ved å ringe vokalist Josh Homme og si at «dere trenger en virkelig dronning på albumet». Det resulterte i at popstjernen har lagt vokal på låta «Fairweather Friends».