16-åring til topps i USA

Lorde er den yngste som har toppet Billboard-listen på over 25 år.

Selv om Lorde ikke fyller 17 år før om en måned, har hitsingelen “Royals” allerede vokst seg stor. Tenåringens debutsingel river nemlig Miley Cyrus’ “Wrecking Ball” ned fra førsteplassen på Billboard Hot 100-listen.

Les også: Reven klatrar vidare i USA

28. oktober slippes førstealbumet til Lorde i Norge. Foto: Promo
28. oktober slippes førstealbumet til Lorde i Norge. Foto: Promo

Føles som julaften

Lorde er nå den yngste som har toppet hitlisten i verdens største musikkmarked siden Tiffany gjorde det med “I Think We’re Alone Now”, da hun var 16 år og 1 måned gammel i 1987.

– Det føles som en kombinasjon av bursdagen min, julaften og følelsen av å vaske håret mitt etter å ha gått en måned uten å dusje, sa Lorde til Billboard på spørsmål om hvordan det var å inneha førsteplassen.

“Royals” ble først utgitt i mars i år, men låten har først tatt av etter sommeren. Den er for øyeblikket B-listet på P3.

Oppdaget på talentshow

Lorde, eller Ella Yelich-O’Connor som hun egentlig heter, er født og oppvokst på New Zealand. Som 12-åring ble hun oppdaget på et talentshow skolen hennes arrangerte, og signerte med Universal Music bare et år senere. Selv om Lorde bare er 16 år, har hun allerede sluppet to EP-er og skriver alle låtene sine selv.

For øyeblikket er ungjenta aktuell med førstealbumet “Pure Heroine” som akkurat har blitt sluppet i USA, men ikke utgis i Norge før 28. oktober.

Uttalte seg mot Taylor Swift

Den unge musikeren har allerede gjort seg bemerket ved å lange ut mot Taylor Swift, da hun uttalte:

– Taylor Swift er så feilfri og uoppnåelig. Jeg tror ikke det er bra å høre på for unge jenter. Jeg kommer aldri til å bli som Taylor Swift.

Hun rykket senere ut på Tumblr og sa det var en misforståelse.

Lorde fikk også, ifølge The New Zealand Herald, tilbud om å være med på verdensturné med Katy Perry, men takket nei for å fokusere på sin egen karriere.

Se musikkvideoen til Lorde – “Royals”: