2Pac blir musikal

Den avdøde rapperens musikk oppstår i teaterform på Broadway.

Musikken til en av de mest ikoniske og omtalte rapperene gjennom tidene blir i disse dager omformet til en musikal. Teaterregissør Kenny Leon er mannen bak 2Pac-prosjektet, melder The Wall Street Journal om det forestående prosjektet.

– Antivold-budskap

Musikalen er titulert etter 2Pac-låten «Holla If Ya Hear Me». Ifølge Leon er det snakk om en «betingelsesløs kjærlighetshistorie med et antivold-budskap». Det påpekes også at det ikke er en biografi over livet til Tupac Amaru Shakur, som han egentlig het. Forestillingen bruker simpelthen musikken til den avdøde gangstarapperen.

Shakur døde etter å ha blitt skutt i Las Vegas i 1996. Rapperen ble 25 år.

Les: Snoop Dogg på scenen med avdød hip hop-legende i hologramform

«Holla If Ya Hear Me» blir satt opp på tradisjonstunge Broadway. Regissørveteranen Leon er godt kjent med å jobbe med stjerneskuespillere: Til våren skal Hollywood-stjernen Denzel Washington spille hovedrollen i «A Raisin in the Sun», et godt kjent stykke fra 1959. Det er riktignok første gang Leon regisserer en musikal.

"All Eyez On Me"-omslaget. (Foto: Promo)
«All Eyez On Me»-omslaget. (Foto: Promo)

Moren satt som produsent

Slekten til den avdøde rapperen har godkjent musikalen. Moren til Shakur, Afeni Shakur, har fått tildelt en produsentrolle på «Holla If Ya Hear Me».

– Han forsøkte å snakke om livet, kommentere hva som foregår i landet, skildre det å være en amerikaner og hvordan det var å oppfostre familien i USA, fortalte Leon til amerikansk presse.

Rollebemanningen er ennå ikke annonsert, men Leon har stor tro på castingen:

– Vi har nå en gruppe som kan synge, rappe, beherske hiphop-dans såvel som klassisk Broadway-musikaldansing. Men viktigst av alt har vi skuespillere som kan fortelle historien.

2Pac har solgt enorme mengder plater. Hans største platesuksess var med 1996-klassikeren All Eyez On Me, som har solgt omtrent 6 millioner eksemplarer.

Se og hør musikkvideoen til «2 of Americaz Most Wanted», hentet fra ovennevnte album: