– Det har vært et eventyr

AURORA feiret julaften hos Christine.

Hver dag fram mot jul får Christine Dancke besøk i studio av artister som kommer for å spille sine egne versjoner av kjente og kjære låter for å skape julestemning i studio – og i de tusen hjem.

Bak kalenderens siste luke var det selveste AURORA som skjulte seg. Hos Christine fremførte hun sin egen «Murder Song (5, 4, 3, 2, 1)» (se video nederst i saken), i tillegg til Oasis-coveren «Half The World Away», som er en del av reklamekampanjen for det britiske varehuset John Lewis. Auroras versjon av låten har vekket internasjonal oppmerksomhet, på godt og vondt.

– Den låten er veldig spesiell for Storbritannia, og det er mange Oasis-fans som holder den nært til hjertet og derfor er skeptiske. Men sånn er det. Desto mer eksponering man får, jo flere folk er det som skal mene ting om det du gjør, forteller artisten.

Les også: – Jeg må ta vare på meg selv

På tross av kritikken, er det likevel svært mange som har fått øynene opp for den talentfulle låtskriver- og sangeren: – Flere folk har begynt å oppdage flere av låtene mine, og det er veldig kjekt, sier hun.

Skal sove i egen seng

Aurora kan se tilbake på det siste året med et fornøyd blikk. Alt fra opptreden på Nobelkonserten til skryt fra verdensstjernen Katy Perry har vært med på å gjøre 2015 til et svært minnerikt år for den 19-årige artisten.

– Vi har vært på turné siden februar, reist mye og hatt det veldig gøy. Det har vært et eventyr, sier hun.

Aurora har juleferie fram til nyttår, og derfor også den lengste pausen hun har hatt siden mai. Det spørs likevel om hun klarer å holde seg borte fra musikken.

– Jeg kommer til å skrive sanger og være i studio, men det er sånn fritiden min er. Så kommer jeg til å sove i min egen seng, smiler hun.

https://www.youtube.com/watch?v=7VvwKi6iDsQ