Å møte en sjelevenn

I am Sound er Ukas Urørt med en låt som handler om å finne seg selv i andre.

– Jeg er svak for musikk som formidler en spesiell stemning, og som man får en visuell følelse av, forklarer Tore Kobbeltvedt. Hans prosjekt I am Sound er Ukas Urørt – og har nettopp denne effekten på urørtredaksjonen.

P3 Urørt mener:

I am Sound arrangerer lyder, instrumenter og harmoniske vokalparti på nydelig vis. «Soulmates» er en omfavnende, episk og varm låt – og den føles like magisk som å møte en sjelevenn.

Mer om: I am Sound på Urørt

– Låta «Soulmates» handler om hvordan det er å møte en person man virkelig føler seg på nett med. Det er jo noen ganger slik at folk av ulike årsaker ikke tør å være seg selv, så når man møter en «soulmate» er det utrolig hyggelig, forklarer Kobbeltvedt.

Han er hovedmannen bak I am Sound. Han skriver og arrangerer låtene, men operer ikke helt på egenhånd.

– Når en låt er ferdig, lager jeg den i et hjemmestudio. Deretter møtes hele gjengen for å teste ut, leke med låta og gjøre eventuelle justeringer.

Hør intervjuet fra P3 Urørt her:

Bandet fant sin endelige form i vår, etter mye utprøving av instrumenter og materiell. Nå teller I am Sound seks medlemmer:

Tore Kobbeltvedt – vokal/gitar/altmuligmann

Kirsti Kobbeltvedt – gitar/vokal

Liv Jorunn Bergset – glass/trekkspill/piano/vokal

Randi Merete Roset – glass/klokkespill/piano/vokal

Jakop Janssønn – trommer/perkujson/vokal

Yngve Oma – bass

Ble kalt «Lyden»

Under oppveksten ble Tore Kobbeltvedt kalt «Lyden» av moren sin, fordi han alltid lagde smålyder; han plystret, småtrommet og nynnet. Dette  er noe av grunnen til at bandprosjektet har fått navnet I am Sound.

– Samtidig synes jeg navnet klinger bra, er lett å huske og er en god betegnelse på musikken, forklarer han.

Musikken til I am Sound kjenntegnes nettopp av en rekke forskjellige lyder og instrumenter, som er arrangert på lekkert vis.

– Bruken av glass er fremtrende, hvert instrument kjører sin egen lille melodi, og vokalharmonier og koringer er viktige, sier Kobbeltvedt selv om lyden av I am Sound.

Nettopp bruken av glass kan tolkes i forskjellige retninger. Iallfall av konsertpublikum.

– En publikummer trodde at det var gratis champagne til alle i salen på grunn av alle glassene som sto på scenen før vi gikk på, forklarer han.

Tore Kobbeltvedt er mannen bak I am Sound. Under oppveksten ble han kalt "Lyden". (Foto: Promo)

Fra Bon Iver til Immortal

Tore Kobbeltvedt sier at følelsen av å skape noe er en viktig drivkraft for arbeidet med musikken.

– Vi ønsker å skape øyeblikk som kan spille på ulike spekter av lytterens følelser, både lystige og mer melankolske.

Selv lar han seg inspirere av naturopplevelser på sjøen og i marka, samt annen musikk.

– Jeg tror det er sunt å få input fra ulike sjangre. Jeg er ekstra glad i stemningsskapene musikk som Bon Iver, Fever Ray, Sigur Rós og Bjørk, samt filmmusikk og klassiske komponister. Men jeg hører også på alt fra Adele til Immortal. Dessuten har vi forskjellig musikksmak innad i bandet, så det blir en fin blanding, forklarer låtskriveren.

I tillegg trekker han fram debutplata til Fjorden Baby! og bandet Synkoke som personlige favoritter på Urørt.

Glad for oppmerksomhet

Det er kun et par uker siden låta «Soulmates», som I am Sounds første, ble lastet opp til Urørt. Kobbeltvedt er glad for å høre at den falt i smak hos redaksjonen i P3 Urørt.

– Det å bli profilert både på nett og radio hos P3, er veldig positivt for oss. Vi vil jo at flest mulig skal høre musikken!

– Vi håper folk som oppdager oss kommer på konsertene våre fremover. Dessuten blir vi alltid glade for en hilsen i gjesteboken eller nye fans på Facebook, avslutter Kobbeltvedt.

Han forteller at bandet har mye på gang i tiden fremover. Blant annet jobber Kobbeltvedt med en video til den kommende låten «Ballerina».

Podkast

Last ned podkast fra sendingen hvor intervjuet med I am Sound ble sendt i Urørt på P3. Kan også høres her

Liker du I am Sound? Legg gjerne igjen en kommentar!