– Albumet er 80 prosent ferdig

Kanye West antydet også at den etterlengtede platen kan komme når som helst.

Rapperen Kanye West holder sjeldent tilbake og er ikke fremmed for å skyte fra hofta når han lar seg intervjue.

På fredag da han gjestet en amerikansk radiostasjon kom 37-åringen med flere gullkorn, men det mest interessante handlet om hans sjuende, svært etterlengtede album.

Har ikke slippdato

Kanye West gjør seg klar til å slippe sitt sjuende album og til å opptre på Skavlan. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Kanye West gjør seg klar til å slippe sitt sjuende album og til å opptre på Skavlan. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Rapperen røpte, ifølge NME, blant annet at det kommende albumet hans er «80 prosent ferdig», og at det kommer til å bli helt annerledes enn bejublede Yeezus.

– Mitt forrige album var «protestmusikk». Dette kommer nok til å handle mer om å omfavne gleden og musikken. Jeg håper bare folk kommer til å like det, sa West under besøket i The Breakfast Club.

Videre i intervjuet antydet West at han er truende til å slippe platen helt uten forvarsel, slik som Beyoncé gjorde, ved å si at han ikke opererer med slippdatoer.

Skulle egentlig jobbe med Drake

Det har allerede dukket opp en smakebit fra albumet, som ennå ikke har fått noe navn. Låten «Wolves», som norske Cashmere Cat har vært med å produsere, ryktes å være åpningslåt på platen.

West fortalte at «Wolves», hvor artister som Sia og Vic Mensa bidrar, egentlig var tenkt å være et samarbeid med Drake.

– Låten har sitt utspring i en samtale mellom Drake og meg, hvor vi snakket om å lage et album sammen, som skulle hete Wolves. Vi sa vi skulle gjøre det, og han sendte meg faktisk flere beats, fortalte en kryptisk West, uten å røpe for mye.

Mandag ble det også klart at Kanye West skal opptre på Skavlan. Rapperen skal i utgangspunktet ikke intervjues, selv om «det kan endre seg».

Hør «Wolves» av Kanye West her: (8:28 ut i videoen)
https://www.youtube.com/watch?v=TEYaLzRDyIA&feature=youtu.be&t=8m28s