Alvorlig syk hund fører til kanselleringer

Fiona Apple avlyser turné fordi hunden er døende.

Fiona Apple sammen med hunden (Foto: Facebook).
Fiona Apple sammen med hunden (Foto: Facebook).

Den Grammy-belønte artisten Fiona Apple skriver i et brev på hjemmesiden sin at hun ser seg nødt til å avlyse resten av turnéen i Nord- og Sør-Amerika.

Les: Når platetittelen blir et epos

Grunnen skal være at pitbullen hennes gjennom fjorten år har utviklet en alvorlig kreftsvulst de siste to årene. Fiona Apple ønsker derfor å tilbringe den siste tiden  sammen med kjæledyret sitt.

 – Jeg er ikke ei dame som setter karrieren min fremfor kjærlighet og vennskap. Jeg kan ikke forlate henne nå, vær så vennlig å forstå. Hvis jeg drar nå så er jeg redd for at hun dør uten at jeg får sagt farvel til henne, skriver Fiona Apple i brevet på hjemmeisden sin.

Hjemløs

For fjorten år siden fant Fiona Apple en pitbull full av bitemerker helt alene i en park. I ettertid viste det seg at hunden hadde blitt brukt som oppvarming for kamphunder. Artisten valgte å adoptere hunden på stedet.

 – Jeg har aldri sett henne slåss, bite eller bjeffe mot noen. Jeg skjønner hvorfor de brukte henne som oppvarming. Hun er en pasifist.

Fiona Apple lover at hun skal gjøre opp for de avlyste konsertene, men vet foreløpig ikke hvor lenge hun må være borte fra konsertvirksomheten for å se etter hunden.

Fiona Apple – Criminal