Åpner for Pantera-gjenforening

Tidligere Ozzy-gitarist Zakk Wylde er klar til å plukke opp gitaren etter avdøde Dimebag Darrell og delta i gjenforeningen.

En av de beste gitaristene gjennom tidene, Dimebag Darrell, ble i 2004 skutt og drept på scenen under en konsert, av en psykisk syk fan. Det satte også et definitivt punktum for det legendariske groove metal-bandet Pantera.

Dimebag går for å være en av de beste gitaristene gjennom tidene. Foto: Promo
Dimebag går for å være en av de beste gitaristene gjennom tidene. Foto: Promo

Vil hedre Dimebag

Nå åpner Zakk Wylde for en gjenforening, for å hedre tidligere Pantera-gitarist Dimebag og resten av bandet. Wylde er frontfigur for heavy metal-bandet Black Label Society og tidligere gitarist for Ozzy Osbourne, men han var også en nær venn av Dimebag, og bar kisten i begravelsen hans.

– Hvis de andre sa at de ville gjenforenes for å hedre Dimebag, og spurte meg om jeg ville være med, så hadde jeg så klart spilt. Det hadde vært en vakker måte å hedre han på, sa Wylde til Artisan News.

Wylde understreker at det er de gjenlevende bandmedlemmene som må bestemme det, men at han ville stilt opp som gitarist på et blunk.

– Det er opp til Vinnie, Phil og Rex. Det er de som kan få det til å skje. Hvis de hadde gått med på det så hadde jeg øvd natt og dag for å lære meg Dimebags partier.

Drept på scenen

Pantera var et amerikansk groove metal-band som ble dannet i 1981 av brødrene Vinnie Paul og «Dimebag» Darrell Lance Abbott, sammen med vokalist Terry Glaze. Bassist Rex Brown ble med et år senere, og i 1987 ble Glaze erstattet av en ny vokalist, Phil Anselmo.

Da Anselmo ble heroinavhengig i 1995 oppsto det spenninger innad i bandet, noe som til slutt resulterte i at Pantera tok en pause i 2001. Bandet ble til slutt oppløst i 2003, etter at de konkluderte med at Anselmo ikke kom til å returnere til bandet. Vinnie og Dimebag dannet da bandet Damageplan.

Alt håp om en gjenforening av originalmedlemmene ble knust 8. desember 2004, da en fan klatret opp på scenen under en Damageplan-konsert. Han skjøt og drepte Dimebag Darrell og fire andre personer.

Se Zakk Wylde snakke om en Pantera-gjenforening med Artisan News:

Se musikkvideoen til Pantera – «Cemetery Gates»:

Se musikkvideoen til Pantera – «Walk»: