P3 Gull: Disse er nominert til Årets låt

Stem på din favoritt!

30. november skal noen av Norges beste artister hylles med en egen feiring under P3 Gull 2019, den syvende i rekken.

Siste nominasjons-slipp til årets P3 Gull er Årets låt. Rett under leser du hvem som kjemper om prisen som stemmes frem av publikum, hva artistene tenker om nominasjonen, pluss litt mer.

PS: Avstemningen avsluttes tirsdag 26. november kl. 13 – stem øverst i saken! Vinnerne av kategoriene deles ut på P3 Gull 30. november fra klokka 21.05. Sendinga kan du se på NRK1, NRK TV og på p3.no.

Sondre Justad – «Fontena på Youngstorget»

Allerede en moderne klassiker. Igjen viser han hvor rå han er til å skrive personlig og universelt, og på samme tid få enhver til å synge med. – P3 Gull-juryen

Hva betyr låta «Fontena på Youngstorget» for deg?

– Merker jeg blir veldig glad av å spille den live! Den handler om en fin kveld og har god energi, så er vel noe med det.

Hva tenker du om å bli nominert i denne kategorien?

– Det kom veldig overraskende. Det er rått at den har betydd noe for noen i det året som har gått.

Hvilken låt har betydd mest for deg i år og hvorfor?

– Ååh, det er vanskelig å bare skulle si én låt. Men jeg har hørt mye på den nyeste skiva til Bon Iver og låta «Hey Ma» som kom på våren har jeg kanskje et sterkest forhold til. Deilig melankoli!

Les mer om Sondre Justad

Karpe – «Sas pussy»

Duoen fortsetter å fornye seg uten å miste sin unike egenart, som dette kunststykket av pop som møter rap overveldende har bevist. – P3 Gull-juryen

Det er låta «Sas pussy» som er nominert: altså fra 00:00 til 03:41 på «Sas plus/Sas pussy». Alle låtene i utgivelsen er samlet på et spor på 29 minutter.

Hva betyr låta «Sas pussy» for dere?

– Det føles spesielt siden vi har laget en sang på 29 minutter. ☺️

Hva tenker dere om å bli nominert i denne kategorien?

– Det er utrolig fett.

Hvilken låt har betydd mest for deg i år og hvorfor?

Chirag: – Det har blitt mer podkast enn musikk i år. Men ble veldig glad av å høre Benny the Butchers «18 Wheeler». Arif. Og Maes «Det går som en drøm», synes jeg folk skal høre på. Mye livsvisdom der, som det bare er å sette i gang og bli truffet av låta.

Magdi: – «Baby Shark» og «Taki Taki».

Les mer om Karpe

Sigrid – «Don’t feel like crying»

Hun er ustoppelig, både på borte- og hjemmebane, noe som dette eksplosive og helstøpte popmonsteret tydelig demonstrerer. – P3 Gull-juryen

Hva betyr låta «Don’t feel like crying» for deg?

– Nei, vi skjønte jo da vi skrev den at det her var bra greier. Å se folk klikke helt til den her live på konsertene våres – i Norge, UK, Europa, USA – haha, det er helt vilt og betyr så innmari mye. Her om dagen gikk den til gull i UK, så det er jo ganske kult. Det er noe veldig befriende med låta, og det føles alltid godt å avslutte våre konserter med den.

Hva tenker du om å bli nominert i denne kategorien?

– Jeg synes det er fryktelig stas. Alt starter jo med låta, så det å bli anerkjent for det betyr mye. Tusen takk. ❤️

Hvilken låt har betydd mest for deg i år og hvorfor?

– Oh! Favoritt-spørsmål. Skamesjå. Jeg har hørt veldig mye på Tame Impala, The 1975 og Kacey Musgraves i år, men jeg tror faktisk jeg må si «Never say a» med Konradsen! Jeg har ventet på den debutplata («Saints and Sebastian stories») helt siden de slapp deres første låt på Soundcloud noen år tilbake, så ja – jeg er fan, hehe. Vokal ut av en annen verden, nydelig (men «quirky!») produksjon, «hooks» på «hooks», men aldri «too much». Fantastisk plate for den saks skyld, god å høre på i høst.

Les mer om Sigrid

Arif – «Hvem er hun»

Med særpreg og en utsøkt produksjon har Arif igjen vist sterk «stayer»-evne med denne ømme og flørtende favoritten. – P3 Gull-juryen

Hva betyr låta «Hvem er hun» for deg?

– «Hvem er hun» betyr veldig mye for meg. Den representerer en uskyldig og gøy tid! Jeg håper alle har en spesiell person de kan dedisere låten til.

Hva tenker du om å bli nominert i denne kategorien?

– Det er veldig hyggelig å bli anerkjent. Det gjør det ekstra spesielt at vi ikke har promotert låten med en musikkvideo, TV, eller radio opptredenen. Fansen der ute likte låta, og har spilt den siden juni til idag. Å det er så sinnsykt gøy!

Hvilken låt har betydd mest for deg i år og hvorfor?

– Alle sangene fra Summer Walker. Eneste albumet jeg føler er rett fra hjertet, rent, vakkert, og genuint.

Les mer om Arif

Isah og Dutty Dior – «Hallo»

En sjelfull perle som ble en av årets aller største snakkiser og et gjennombrudd for begge artister. – P3 Gull-juryen

Hva betyr låta «Hallo» for dere?

Isah: – Jeg tror ikke låta betyr så veldig mye for meg, med tanke på ordene i sangen, men mer hvor den fikk oss plassert … hvis det ga mening. Og hvor vi står i dag er helt latterlig, skulle aldri trodd at vi har kommet så langt på så kort tid, wow!

Hva tenker dere om å bli nominert i denne kategorien?

Isah: – Det er jo en ære selvfølgelig! Årets «landeplage». 🥰

Hvilken låt har betydd mest for deg i år og hvorfor?

Isah: – Hmm…det er et supergodt spørsmål. 😅 Kanskje «Dumebi» av Rema. Eller «Never too much» av Luther Vandross, hehe.

Les mer om Isah og Dutty Dior

Stem på din favoritt øverst i saken!