Astrid S: – På vei til studio håpet jeg at bilen skulle krasje

SE «HAIK»: 2018 var et vanskelig år for trønderen, men nå er popstjerna tilbake for fullt.

I serien «Haik», der noen av landets største popstjerner får nettopp haik av P3-profil Christine Dancke, åpner Astrid S opp om en svært vanskelig periode. Hun avslører nemlig at 2018 var et hardt år for henne.

– I fjor var det flere dårlige dager enn gode i studio. Da jeg var på vei til studio håpet jeg at bilen skulle krasje inn i et eller annet så at jeg kunne dra hjem. Jeg bare ville ikke studio, og det var jo rart fordi det er det jeg liker best. Jeg fikk det ikke til. Da blir man jo veldig usikker på hvorfor man driver med det, forteller popartisten fra Berkåk.

P3 Gull- og Spellemann-vinneren sier at hun tvilte flere ganger på talentet sitt iløpet av fjoråret, spesielt etter dårlige dager i studio. Men hun har kommet sterkere ut av den kjipe perioden.

– Den tiden lærte meg at det ikke er verdens undergang å ikke få det til … at man ikke skal være så stolt og tenke at man skal få til alt, være så flink.

HAIK: Astrid S i samtale med Christine Dancke. Skjermdump, NRK
HAIK: Astrid S i samtale med Christine Dancke. Skjermdump, NRK

Støtter seg på de nærmeste

2019, derimot, er hun tilbake i vante spor og har lansert to EP-er, «Trust Issues» og «Down Low», til fansens store glede og gode skussmål av anmelderne.

Og nå har hun satt av tid til å pleie seg selv med det beste hun vet om: musikken.

– Her om dagen så skrev jeg en låt for meg selv. Det var lenge sida jeg hadde gjort det, og det var skikkelig digg. Jeg har vært så redd for å ikke få det til – men så klikka alt og jeg fikk laget denne låta som jeg syns ble skikkelig fin. Det var en veldig fin opplevelse. Jeg kan jo skrive!

Astrid føler hun har modnet det siste året. Hun sier at hun slet med å sette ord på følelser, men nå kan hun si at hun har blitt et skikkelig følelsesmenneske. Hun støtter seg mer på venner, familie og arbeidskolleger. Det har blitt enklere for henne å si ifra om ting hun syns er vanskelig,

– Man er redd for at folk bagatelliserer når man er sårbar, at folk syns det er teit. Det er det samme når man skriver musikk om noe som er vanskelig. Men når jeg gir ut musikk og får tilbakemelding om at det har hjulpet noen … det er det mest givende med det jeg gjør, forteller hun i «Haik» som du kan se i NRK TV.

LYSE UTSIKTER: 2019 har vært et godt år for Astrid S. Skjermdump, NRK
LYSE UTSIKTER: 2019 har vært et godt år for Astrid S. Skjermdump, NRK

Christine byr på drømmedag

I serien «Haik» har Christine Dancke forberedt en drømmedag for artistene. Seriens essens er at musikken til artistene gir lykke, trøst og mot til mange – nå er det på tide at de får noe tilbake.

Første runde hyller Astrid S, og den fullspekka dagen med opplevelser og nærhet med fans og venner, ender med en konsert som gir popartisten et minne for livet.

Se også: Astrid S og Dagny tolke Tove Lo (Christines luksuslive)

MØTER FANSEN: Astrid S får kjærlighet av fansen. Skjermdump, NRK
MØTER FANSEN: Astrid S får kjærlighet av fansen. Skjermdump, NRK