Aurora: – Jeg har kjempet for å bli respektert

LINDMO: Popstjerna forteller at hun har lært seg å sette hardt mot hardt i møte med musikkbransjen.

– Jeg har kjempet for meg selv. Jeg vet ikke om det bare handler om at jeg er en kvinne, men det skal ikke så mye til før man blir sett på som annerledes eller rar.

Under innspillingen av denne ukens utgave av Lindmo forteller Aurora om kampen for å få lov til å være den hun ønsker være i musikkbransjen.

Sette hardt mot hardt

Popstjerna, som har opparbeidet seg en solid fanskare som strekker seg over kontinentene, ble en del av industrien da hun var en ung tenåring.

– Jeg var veldig skjør og åpen i begynnelsen av artistkarrieren.

Men med det fulgte det ganske mange tilbakemeldinger – fordi Aurora var og er annerledes.

– Det tror jeg gjelder spesielt i norsk kultur. Men det er helt greit. Folk får tro og tenke det, så får man bare fortsette, mener hun.

23-åringen forteller at hun har lært seg å sette grenser. Aurora tar gjennomtenkte valg i møte med deler av musikkbransjen. Nå setter hun hardt mot hardt når det trengs.

– Hver gang du går inn i et møte så er det folk som skal mene ting, og som vil endre deg. Noen vil seksualisere deg fordi det selger. Men det er også folk som er gode og jeg har heldigvis funnet dem, sier artisten og refererer til sitt eget team.

VERDENSTJERNE: Aurora avbildet hos Lindmo. Foto: NRK
VERDENSTJERNE: Aurora avbildet hos Lindmo. Foto: NRK

Likeverd viktigst

Etter flere år med erfaring i musikkbransjen har Aurora kommet frem til at hun må holde fast på det hun kaller «å ta et rom» når hun går i et møte.

– Jeg har måttet være veldig bevisst. Være sterk, si ting to ganger og kjempe for å bli respektert.

Aurora, som fremførte låten «Into the unknown» på Oscar-utdelingen i februar, forteller også at hun begynte å skrive annerledes etter hennes første verdensturné.

23-åringen forklarer at turneen var en øyeåpner da hun så mye trist og mørke. Hun mener at hun fikk en større forståelse av hvordan ting faktisk er.

– Musikk skal være en trygg plass

– Jeg har ikke så mye makt her i verden, men jeg har en stemme og jeg har tenkt å bruke den så mye jeg kan. Jeg er en forkjemper av likeverd. Jeg vil feire ulike mennesker enn bare den typen som er lov. Man mister noen fans når man sier det man mener, men det er veldig viktig for meg.

På konsertturneene kommer Aurora tett innpå folk. Hun møter enkeltpersoner som gir uttrykk for at musikken hennes har betydd mye for dem – noe som har endret synet hennes på menneskeheten. Hun mener at musikk åpner folk, og det er en viktig del av den emosjonelle utdannelsen.

– Jeg merker hvilken musikk som trengs basert på hvilke fans jeg har i hvert land. Det er en grunn til at 75% av fansen min i Brasil er homofile. Det er så fælt at verden skal få deg til å tro at du ikke er god nok sånn som du er. Det er fint at musikk kan være en trygg plass for folkene som ikke finner trygghet.

SE: P3 live med Aurora – «God is a woman» (Ariana Grande-cover):

LES MER: Aurora skjønte ikke hvorfor de andre barna lo av henne

LES MER: Aurora i svært god form med singelen «Forgotten love»

LES MER: Aurora sang sin versjon av Ariana Grandes «God is a woman»