Avicii med store samarbeid

Den svenske DJen har med seg stjernenavn som Wyclef Jean, Billie Joe Armstrong og Chris Martin på nytt låtmateriale.

Superprodusenten Avicii, fra nabolandet vårt Sverige, jobber for tida med oppfølgeren til 2013-albumet True.

I et nytt intervju med musikkmagasinet Rolling Stone forteller 24-åringen, som skal spille i Oslo i august, at han har en haug med låter til det neste albumet, med navn som Billie Joe Armstrong, Chris Martin, Wyclef Jean og Matisyahu på samarbeidslista.

Se dokumentaren: Avicii på turné

Mer sang-orientert

Nettsiden skriver blant annet at en av låtene er en reggaeduett mellom Wyclef Jean og Matis­yahu, men at Tim Bergling, som Avicii egentlig heter, ikke vet hva han skal gjøre med den enda.

– Jeg elsker låtene, men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det ennå.

Videre røper han at det nye materialet vil være mer sang-orientert.

True var et forsøk på det. Å få elektronisk musikk i sangformat.

Les også: Vet du hvem dette er? | Svensk suksessoppskrift

Produsenten og DJen bor i Los Angeles og har fullbooket program med spillejobber. Forrige måned skapte han store overskrifter da 36 fans ble sendt til sykehus og måtte få legehjelp etter bruk av alkohol og narkotika på konserten hans i Boston. Til Rolling Stone forteller han at han ikke skjønte hva som foregikk.

– Det ble blåst ut av proporsjoner. Det suger fordi det gir elektronisk musikk et dårlig rykte.

Populær i Norge

Avicii fikk sitt store gjennombrudd allerede som 20-åring med debutalbumet Seek Bromance og låta med samme tittel. Albumet nådde topp 20-listene i mange land, inkludert hjemlandet Sverige.

Året etter kom hitlåta «Levels», før han i fjor sommer ga ut singelen «Wake Me Up» der han igjen kapret topplistene. «Wake Me Up» var en av de mest populære låtene og han ble også den mest avspilte artisten i Norge i fjor.