Avlyser turné etter trusler

Rapperen Rick Ross har avlyst resten av konsertturneen etter massive drapstrusler fra gjengen Gangster Disciples.

Florida-rapperen Rick Ross er beryktet for å knytte imaget sitt tett opp mot kriminelle miljøer – det være seg dophandel, biltyveri eller sammenligninger med virkelige gjengledere. Det setter imidlertid gjengen Gangster Disciples, som skal ha nærmere 60.000 medlemmer i USA, liten pris på.

Etter videoer der gjengmedlemmer truer Rick Ross og resten av rapkollektivet hans, Maybach Music Group, på livet, har rapperen nå avsluttet resten av turneen. Selv skylder han på useriøse konsertarrangører.

Lefler med gjengsymbolet

Singelen «B.M.F.» fra 2010-albumet Teflon Don åpner nemlig Rick Ross med følgende linje: «I think I’m Big Meech, Larry Hoover». Begge disse navnene tilhører tidligere gjengledere fra henholdsvis Black Mafia Family og Gangster Diciples. Mens Big Meech er uttalt fan av låten, har fotsoldatene til Hoover satt langt mindre pris på at rapperen sammenligner seg selv med deres kriminelle kartelleder.

Gangster Diciples har også hisset seg opp over at rapperen har brukt en sekstagget davidstjerne på omslaget av hans ferskeste miksteip, The Black Bar Mitzwah – for i tillegg til å være et velkjent jødisk symbol, bruker også gjengen dette jevnlig som deres logo. Det hjelper trolig heller ikke at Rick Ross ikke nødvendigvis er så kriminell som han selv skal ha det til: tidligere var William Roberts, som er hans egentlige navn, fengselsbetjent.

«Maybach Killer»

Den siste tiden har imidlertid feiden mellom Maybach Music Group og enorme Gangster Diciples tilspisset seg, og maskerte bandemedlemmer har lastet opp videoer der de blant annet kaller seg for «MBK» («Maybach killer») og truer arrangører som måtte finne på å booke Florida-rapperen.

– Kun jøder, Illuminati og Gangster Disciples får bruke den stjerna. Rick Ross og hele Maybach er i trøbbel – uansett by, uansett stat. Vi kommer til å la dine arrangører få vite om det. Hvis du vil booke Rick Ross, så må du snakke med oss, sier et av gjengmedlemmene i videoen som du ser nedenfor.

Avlyser turneen

Først meldte Charlotte Observer om at Rick Ross og hans turnéfeller Meek Mill, Wale og Machine Gun Kelly hadde avlyst planlagte konserter i Charlotte og Greensboro i delstaten North Carolina. Men i løpet av helgen har hele den resterende USA-turneen til rapperen blitt avlyst. Lite informasjon har blitt gitt, annet enn en offisiell uttalelse på hiphopnettstedet All Hip-Hop, der Ross’ representanter skylder på useriøse konsertarrangører.

– Jeg vil beklage til alle mine fans som jeg ikke får opptrådt for på grunn av kanselleringer, og jeg vil at de skal vite at jeg kommer tilbake til deres byer. Jeg nøt opplevelsen så langt og ser frem til å vende tilbake til studioet for å lage god musikk, sier Rick Ross i kunngjøringen.