BBC strømmer hele Glastonbury

BBC vil dele musikkopplevelsen med de som ikke har billett til den utsolgte festivalen – alt skal strømmes.

Den engelske musikkfestivalen Glastonbury ble for første gang arrangert dagen etter Jimi Hendrix døde i 1970. Siden den gang har festivalen beveget seg fra hippiemusikk til å ha ledende pop- og rockenavn på plakaten. Rundt 150 000 mennesker besøker festivalen hvert år, og festivalen er blant dem som blir fort utsolgt på grunn av den gode bookingen.

Årets festival er allerede utsolgt – med kun ett offisielt navn klart, Rokia Traore. 

Kan oppleve festivalen likevel

For første gang vil de som ikke har billett til festivalen kunne oppleve og se konsertene live, i følge live4ever.

BBC har bekreftet at de planlegger å ha kameraer plassert på hver scene og strømme konsertene via sine digitale medieplattformer som iPlayer. I løpet av hele festivalhelgen vil millioner kunne se sitt favorittband opptre. 

– Vår ambisjon i år er å tilby musikkfans over hele verden en enestående musikkopplevelse av live musikk, forteller BBC direktør, Tim Davie.

Han legger også til at du kan se livebilder fra festivalen på mobilen, lesebrett, PC og tilkoblet TV.

– Vi vil bringe BBC sine seere nærmere musikken de elsker ved å tilby en full festivalopplevelse for de som ikke kan være der, sier han.

Forventer store navn

Det er enda ikke klart hvem som kommer til å spille under den populære festivalen i juni, men The Rolling Sones og Mumford & Sons er store favoritter. Sistnevnte spilte på festivalen i 2011 sammen med blant annet U2, Beyoncé og Coldplay. Hele listen over hvem som skal opptre under årets Glastonbury slippes når festivalen nærmer seg.

Årets festival arrangeres mellom 26. – 30. juni, og 135 000 billetter ble utsolgt på rekordtid.

Se et lite tilbakeblikk fra festivalen: