Beck gir ut notehefte

En merkelig spøk, eller en god julegavidé til den glade musikant?

Kanskje bare et godt planlagt stunt for å få publisitet? Hvem vet. Eller et ektefølt ønske om at flere må lære seg å spille et instrument og synge?

Slik vil det se ut: Et av notearkene fra låta "Do We? We Do" av Beck. Foto: Promo.
Slik vil det se ut: Et av notearkene fra låta «Do We? We Do» av Beck. Foto: Promo.

En samling med noteark

Det er fire år siden Beck ga ut et skikkelig studioalbum, og det kan se ut som om det fortsatt kan ta en stund før det kommer noe nytt, tradisjonelt album.

Den første oppfølgeren til Modern Guilt fra 2008 ser nemlig ut til å bli en samling med noteark! Onsdag annonserte nemlig artisten på sin hjemmeside at han i samarbeid med forlaget McSweeny’s skal gi ut et album med 20 låter i «et nesten glemt format – noter!».

«Låtene er like usvikelig spennende som du forventer fra forfatteren»

Musikken man vil finne i utgivelsen som har fått navnet Beck Hansen’s Music Reader vil inneholde låter med titler som «Do We? We Do» og «Don’t Act Like Your Heart Isn’t Hard». For fans som ikke er veldig gode til sjøl å spille musikken vil enkelte av låtene også bli lag ut i innspilt form på forlagets egen hjemmeside.

«Et eksperiment»

Notene kommer for øvrig i et format utforma i samarbeid med kunstnerne Marcel Dzama, som også laget coverart på Guero fra 2005, Leanne Shapton, Josh Cochran, Jessica Hische og flere andre.

«Song Reader er et eksperiment på hva et album kan være mot slutten av 2012 – et alternativ som gir lytteren hver tone fra hver enkelt låt, og som er like visuelt fengslende som et dusin tradisjonelle vinylalbum, satt sammen. Låtene er like usvikelig spennende som du forventer fra forfatteren, men hvis du ønsker å høre dem, er det opp til deg sjøl å bringe dem til liv», heter det i forlagets presentasjon av utgivelsen som kommer i desember.

Så gjenstår det å se om utgivelsen også etter hvert kommer i et mer tradisjonelt albumformat.