BEP-spill i limbo

Black Eyed Peas saksøkes av spillutvikler for ikke å ha fått ut fingeren.

Enten sliter bare The Black Eyed Peas veldig med å få ut fingeren, eller så har noen misforstått hverandre ganske kraftig.

«The Black Eyed Peas Experience» ble i 2011 lansert for Wii og Xbox 360. Foto: Promo.
«The Black Eyed Peas Experience» ble i 2011 lansert for Wii og Xbox 360. Foto: Promo.

Klør i fingra

Gruppa som er kjent for låter som «I Gotta Feeling» og «Boom Boom Pow» har nemlig et nytt spill under utvikling gjennom utviklingsselskapet Ubisoft.

Selskapet har laget en iPhone- og iPad-versjon av dansespillet «The Black Eyed Peas Experience», som i fjor ble lansert for Wii og Xbox 360.

Nå sitter spillutviklerne og klør i fingra etter å få spillet ut på markedet, slik at pengene kan begynne å renne inn.

Les også:

Ifølge Eurogamer kan de naturlig nok ikke lansere spillet før de har fått gruppas godkjenning. I mars sendte de derfor en forespørsel til will.I.am og gjengen, men har siden ikke hørt et pip fra hiphoperne.

Saksøkes for én million dollar

En klausul i kontrakten Ubisoft har med BEP Music, som lisensierer gruppas rettigheter, sier at BEP Music skal svare på en slik henvendelse innen det er gått ti dager. Nå har det gått flere måneder og Ubisoft går derfor til det skritt å saksøke firmaet for én million dollar.

– Siden mars 2012, og til tross for gjentatte oppfordringer, har BEP Music brutt kotrakten ved ikke å godkjenne eller ikke godkjenne spillet, sier Ubisoft i en uttalelse.

– Da BEP Music begynte å misligholde kontrakten hadde Ubisoft brukt 181.000 Euro, eller 233.000 dollar på å utvikle spillet, heter det videre.

Nå krever de én million i erstatning for utviklingskostnader og tapte inntekter.

Se en trailer for dansespillet «The Black Eyed Peas Experience» her: