Best akkurat nå: – Leken, sprudlende og velprodusert popmusikk

Her er ukas låtanbefalinger fra P3.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ukas låt på P3

Dua Lipa – «Physical»
Dua Lipa lovte å gå ut av komfortsonen da hun skulle i gang med andrealbumet: «Future Nostalgia». Som inspirasjonskilder til albumet, som ventes i april, nevnes artister som Gwen Stefani, Madonna, Blondie and Outkast. Litt skuffende er det da at «Physical» ikke utfordrer mer, men dette er leken, sprudlende og velprodusert popmusikk, som gir energi på vei inn i helgen.

Anna Nor Sørensen, journalist

Amber Mark – «Generous»
Amber Mark sitter på oppskriften på hvordan man lager en innholdsrik poplåt. Tidligere har soul-elementer preget musikken hennes, mens «Generous» utforsker et mørkere uttrykk med inspirasjon fra trap-sjangeren og en tekst som er verdt å lytte nøye til.

Hey Gloria – «Mina tjejer»
En ny favoritt fra Urørt-universet er denne deilige rockeperlen fra det Trondheims-baserte bandet Hey Gloria, som med sin svenske vokalist Linnea Jansson byr på noe nytt og forfriskende. Noe for deg hvis du liker band som Makthaverskan og Westkust.

 

Ruben Gran, musikkprodusent P3

Missing Man – «Reach» (via Urørt)
De er visstnok to ingeniører som kom på bedre tanker. Det er uvisst hva de tankene er, men de er åpenbart bra dersom det er å skape musikk i stedet for ingeniørkunst, om vi skal dømme etter denne grumsete, nydelige perlen.

 

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent

Love Regenerator – «Hypnagogic (I Can’t Wait)»
Calvin Harris’ nye alter ego hyller 90-tallets rave- og housemusikk på en ny, modig og meget lekker måte i 2020.

Duke Dumont – «Therapy»
Old school 90-talls house er virkelig i vinden igjen, og Duke Dumont, en av housemusikkens største artister de siste årene, vil også være med på moroa.

 

Morten Skogly, journalist

Noel Gallagher’s High Flying Birds – «Blue Moon Rising»

The deeper that you get / The more that you’ll regret living on the edge of the night / But the blazing sunset in your eyes / Means more to me than life

Dansbar kosmisk pop med et hint av house, krydret med innlån fra Michael Jacksons «Thriller». Det er ikke mye Oasis å spore i «Blue Moon Rising», men konsertene til Noel tiltrekker seg visstnok fremdeles unge bredbente menn i anorakk med store solbriller og hendene bak på ryggen, som tilbringer det meste av tiden med å sammenligne sneakers med sidemannen. Og ifølge ham selv drita toppløse briter på utdrikningslag som er der for å høre «Wonderwall». Det hindrer ikke Noel i å fortsette å skrive nye låter, og bygge et nytt musikalsk univers som er vel verdt å utforske. Bonus: Fin video.

Carlos Rivera – «Perdiendo la Cabeza»
Fader altså. Folk i andre land. Hva skulle vi gjort uten dem?
Her sitter man i isødet, godt marinert i en dyp, deilig vinterdepresjon etter å ikke ha sett et hint av sol på fire måneder, og så kommer jævla Carlos og ødelegger alt. Dette er ikke mye originalt, men føkk det. Popp en Corona (med lime), fyll boblebadet, lag en spilleliste med Perdiendo la Cabeza, Ricky Martins greatest hits, Macarena og Me Gusta tu og stikk på mental sydenferie i helga (sammen med de 500000 andre som har sett videoen siden den kom på nett for 7 timer siden). Vinter er oppskrytt!