Best akkurat nå

Stray from the path, Bård Berg, Resa og Twin Peaks er blant ukas låtanbefalinger.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Jørn Kaarstad

Stray From The Path – «Ring Leader»
Long Island-kvartetten i Stray from the path har i årevis finpusset sin RATM-elskende hardcore, og «Internal Atomics» viser temmelig greit at øving gjør mester.

Der onde tunger tidligere kanskje har kunnet avskrevet dem som «den gjengen som høres ut som Rage», låter de nå umiskjennelig som seg selv.
«Ring Leader» er rett-i-fjeset metallisk hardcore, utstyrt med akkurat så mange «breakdowns» og «Chant-a-longs» man trenger!

 

Nina Gjertsen, programleder i Urørt

Bård Berg – «Addicted» (fra Urørt)
Ny musikk fra trommis og produsent Bård Berg! Jeg likte veldig godt albumet «Oslo Beats» som han slapp tidligere i år, og han skuffer ikke med den siste singelen! Dette er musikk som får deg til å ville dra rett på klubben og danse, en spennende produksjon og nydelig vokal fra Kristin Myhrvold. En låt som absolutt er verdt å ta med seg inn i helgen.

 

Peder Haugfos, musikkjournalist

Twin Peaks – «Our world»
En alternativ countrylåt om jordas triste skjebne. Chicago-bandet leker seg bredt innen indiesjangeren, og i denne låta har de tatt inn en del elementer fra countryverdenen. Personlig er jeg svak for slidegitar og «lapsteel» i musikken.

«Our World» er en låt om det å våkne opp for å oppdage hvor kjipt det står til med verdens tilstand. Politikk og miljøengasjement, kombinert med en fengende melodi, gjør meg trist og glad på samme tid. Til info: Dette bandet har ingenting med en viss TV-serie-klassiker å gjøre. «Twin Peaks», altså.

Resa – «Borrowed time» (fra Urørt)
Resa (også kjent som Sonja fra «Skam») lager en «upbeat» og leken popmusikk som utfordrer normene for hvordan popmusikk «skal være i 2019». En fusjon av pop, soul, funk og jazz laget av singer/songwriteren (The)resa, med god hjelp av hit-produsenten Coucheron. Denne musikken gir meg selv vibber i retning Billie Eilish og Amy Winehouse. Deilig!

 

Morten Skogly, journalist

Imaginary Future – «How long can I keep waiting»
Jeg er visst veldig svak for det Barry kaller «sad bastard music». Og menn med tømmerhoggerskjegg og uttrykksfulle øyenbryn. Det har vært ganske stille fra indiefjes Jessie Epstein siden forrige utgivelse i 2018, bortsett fra en og annen vakker coverlåt på Youtube-profilen hans. Gledelig gjensyn for meg, og kanskje en ny «mancrush» for deg.

Sam Smith – «I Feel Love»
Donna Summer ga ut diskoklassikeren og gledessprederen «I feel love» i det herrens år 1977, og låta har etterhvert fått status som et «queer anthem». Sam Smiths nyutgitte coverversjon strammer opp orginalen og gjør den klar for nye dansegulv. Smith (som foretrekker kjønnspronomenet they/them), slapp tidligere i år låtene «Dancing with a stranger» og «How do you sleep», som også blir å finne på hans tredje studioalbum som er planlagt utgitt i 2020. Får du ikke lyst til å røre deg av denne, kan det hende du muligens er død.

Bonus

Om dere trenger noe å gjøre i helgen: Sjekk ut nettstedet forgotify.com, som gir deg spotifymusikk som ingen ennå har hørt på.