– Dette er klissete og digg!

Astrid S møter amerikaneren Brett Young i en lekker kjærlighetsduett. Varm opp til en ny uke med den beste nye musikken fra Norge og internasjonalt.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Best akkurat nå

Her er P3-folkas nye låtfavoritter. Hver uke samler vi musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste slik at du kan gå inn i helga med ny musikk på øret!

Se også: Tidligere Best akkurat nå-favoritter

Ida Eline Tangen, musikksjef

Ukas låt på P3: Astrid S + Brett Young – «I Do»
Dette er klissete og digg! Astrid S møter amerikaneren Brett Young i en lekker kjærlighetsduett. Pop-country-soundet kler Astrid S, det sammen gjør hennes ikoniske knekk i stemmen og luftige falsett. Når duett-paret synger tostemt mot slutten av låta koser jeg meg virkelig, samtidig som jeg rødmer litt.

 

Martin Lepperød, programleder i P3

Martin Lepperød

The Strokes – «Bad decisions»
The Strokes er tilbake! Den nye singelen «Bad decisions» har et snev av melankolsk «feelgood». Et fantastisk kult gjenhør med dem som gjør at du gleder deg ekstra mye til et nytt album.

 

Anna Nor Sørensen , programleder i P3

Martin Lepperød

Amalie Holt Kleive – «Usynlig»
Ifølge en nøye utvalgt fagjury bestående av meg er dette ukas beste låtslipp. Amalie Holt Kleive klarer på mesterlig vis å skildre den innmari vonde følelsen som overtar kroppen når du liker noen som ikke liker deg like godt. Elsker den lekne melodien, vilt fine produksjonen og ikke minst, den vakre, vakre teksten!

 

Tete Lidbom, programleder i P3

Tete Lidbom

Kyle ft. Rich The Kid & K CAMP – «YES!»
Hva får du om gladrapperen KYLE (han som hadde megahiten «iSpy» med Lil Yachty i 2017) tar med seg Rich The Kid og K CAMP over et indierock-sample fra The Drums? Jo, da får du en supertrivelig surf-rap låt som kaller til seg sommeren med et høyt og tydelig «YES!»

Disclosure ft. Eko Roosevelt – «Tondo»
Brødrene i Disclosure har vært innom det aller meste innenfor elektronisk musikk siden de slo igjennom med «Latch» helt tilbake i 2012, men «Tondo» er utrolig nok deres første lek med afrikansk musikk, og de nailer det! Låta har en base av delikat fransk house – tenk Daft Punk – og bygges videre ut med et glitrende sample fra den kamerunske artisten Eko Roosevelts låt «Tondoho Mba» og resultatet er pur glede!

 

Ali Soufi-Grimsrud, musikkjournalist og anmelder i P3

Tøyen Holding – «Frisk kapital»
Kall det gjerne en frisk bris fra oppveksten. Tøyen Holding varmer gammelmodige hiphophjerter med punchlines, groovy beats, lave skuldre og breie glis. Sampletungt fra produsent Fredfades, mens Mest Seff maler bilder du ler av skråstrek forbauses av. Det er mye bra greier på debutoppfølgeren til duoen, og «Frisk kapital» bør sette i gang nakkemusklene dine. Jeg takker ja opptil flere ganger til gimmick-fri rap.

Morten Skogly, journalist

OnklP – «Hollywood»
OnklP er ute med nytt album, med tittelen «Pål Tøien». Her er det mye fint å velge i, og Pål imponerer som alltid med gode, viktige tekster om levd liv, men landet snodig nok på den lettbeinte låta «Hollywood» når jeg måtte velge én. Låta er et deilig, reint rånefrieri! Korrekt måte å høre på denne er i en dypt senka Toyota Corolla 85-modell, to klikk unna skræp, med en basskasse som er verdt 100 ganger mer enn selve doningen. Boom boom, bitches!

Andre favoritter fra albumet er «Nevemagnet», og «Føler meg bedre», og ikke minst når Pål skriver om morens død på tittelsporet. OnklP offentlige persona fremstår som «litt av en rabagast», men han har en dybde i låtskrivinga som få hiphopere kan måle seg mot.