Beyoncé med foto-nei

I frykt for lite flatterende bilder tillater divaen kun bilder tatt av egne fotografer på turnéen sin.

Pressefotografer får ikke innpass på Mrs. Carter-turnéen Beyoncé nå er i gang med. Dette skyldes trolig de «mindre flatterende» bildene som florerte på nett (og som egentlig bare bekreftet at også Beyoncé er et menneske – et skikkelig veltrent et) etter artistens opptreden på Super Bowl-showet i februar.

De som ønsker å publisere bilder fra showet eller anmeldelse konserten, må bruke bilder tatt av Beyoncés egen fotograf Frank Micelotta. Det kommer frem av et bilde av fotorestriksjonene på showet som er delt på Facebook-siden Music Photographers. 

b

Dette betyr at norske fotografer må vente utenfor, eller legge igjen kameraet, når Beyoncé spiller i Bærum utenfor Oslo 28.mai. 

Les: Beyoncé får tyn av Mitch Winehouse

Hør: To nye låter fra Beyoncé

Det er ikke noe nytt at store artister legger ned fotoforbud på konsertene sine. Da Lady Gaga gjestet Oslo i 2010 droppet Lydverket og P3 å anmelde konserten fordi vi ikke fikk ta bilder – rett og slett fordi bildene ofte sier vel så mye om en konsert som teksten.

Det kan du se noen gode eksempler på her: 80 grunner til at Lydverket ikke anmeldte Lady Gaga. 

Da Beyoncés ektemann Jay-Z spilte på Hove i 2008 var det ikke fotoforbud. Derfor sitter vi i P3 på dette ikke så veldig tøffe bildet av rapperen:

Jay-Z på Hovefestivalen 2008. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Jay-Z på Hovefestivalen 2008. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)