Blakk, men lykkelig

Modell Carmen Hillestad (29) gir ut debutalbumet i neste uke. Hør Lydverket-intervjuet her!

Carmen Villain. (Foto: facebook.com/carmenvillain)
Carmen Villain. (Foto: facebook.com/carmenvillain)

– En modell som skal lage musikk klinger ikke så veldig bra, sier Carmen Hillestad – kjent under artistnavnet Carmen Villain – til Lydverkets reporter. – Jeg kan bare la musikken snakke for seg selv, fortsetter hun.

Hør intervjuet nederst i saken

Anerkjent i utlandet

12. mars slipper hun debutalbumet Sleeper. Forleden slapp Hillestad sporet «Lifeissin» på det norske selskapet Smalltown Supersound og låten er allerede remikset av produsenten Prins Thomas.

For et par dager siden fikk vi nok en smakebit på hva vi har i vente da «Made A Shell» traff internettet. Blant annet har musikkmagasinet SPIN latt seg begeistre over hva den norske artisten har å fare med.

Saken fortsetter etter låtene

Hør «Lifeissin» og remiksen samt «Made A Shell:

Har slitt

For tre år siden jobbet Hillestad som modell og hun jobbet blant annet for motemagasinet Vouge. Hun droppet ut av videregående og flyttet til New York for å jobbe som modell. Nå er hun klar for å debutere som soloartist innenfor indierock-sjangeren. – For tre, fire år siden begynte jeg å skrive låter. Mye var rævva og ble forkastet, men jeg fortsatte å utvikle ideene. Til slutt hadde jeg noe kunne funke, sier hun i Lydverket-intervjuet.

Platen har blitt til etter flere år med arbeid og hun har brukt musikken til å kanalisere tøffe perioder. – Frustrasjon, ensomhet, angst og depresjon. Men nå har kommet videre i livet og alt er fint, men det er rart å høre på platen nå i ettertid.

Ved å jobbe som modell sparte hun opp penger og fikk muligheten til å betale for plateinnspillingen.

– Hadde jeg ikke hatt den økonomiske friheten, så hadde det aldri skjedd noe. Nå er jeg blakk, men har aldri vært lykkeligere, forklarer platedebutanten.

Hør Lydverket-intervjuet i sin helhet her:
Intervju Carmen Villain (den ferdige saken)