Bli varm i Øya-trøya!

Hør deg opp låtene du ikke bør gå glipp av når Øyafestivalen går av stabelen denne uka.

Årets store begivenhet – i hvert fall hvis man har norsk pass og velger musikken over festivalcampen – kryper stadig nærmere. For når Mikhael Paskalev går på scenen i halv tre-draget på onsdag, er Øyafestivalen atter i gang – og det en siste gang for en stund i Middelalderparken.

Som alltid er det mildt sagt heseblesende å arbeide seg gjennom Øya-festivalprogrammet, der kvalitetsnavn står tett i tett i tett. Dermed har vi kjent begrensningene tynge skuldrene mens vi har plukket ut låter fra 20 av de bandene vi gleder oss utvilsomt mest til under årets festival.

Sannsynligvis har du hørt om flere av navnene før – som Wu-Tang Clan og Slayer, for å nevne et par – mens andre sannsynligvis vil være helt nye bekjentskaper. Vi håper i så fall at du heretter setter ring rundt dem i festivalalmanakken.

For eksempel vil du nødig gå glipp av Danny Brown, et sjarmerende surrehue av en Detroit-rapper, de svenske og okkulte verdensmusikerne i Goat, den fordømt catchy søstertrioen Haim, eller doom metal-legendene Electric Wizard, for den saks skyld.

Og kanskje har du glemt hvorfor du forelsket deg i britpopperne Blur for nærmere to tiår siden? Så klart avsluttes også den musikalske godteposen med det apokalyptiske post-rock-kollektivet Godspeed You! Black Emperor! og deres 22-minutter lange «Terrible Canyons of Static». Inntil våre skuldre dulter borti hverandre i Middelalderparken neste uke: Vi håper du koser skinkene av deg til disse 20 låtene.

Hør spillelista: Bli varm i Øya-trøya