Blodsbrødrene

IEatHeartAttacks startet som en dårlig fylleidé mellom to brødre. Nå er de ukas urørt.

Urørt mener:

Brødrene Noppers og Jompi i IEatHeartAttacks setter Vinstra på kartet med sin uimotståelige type noisepunk som gir melkesyre og tinnitus – på den gode måten.

Profil: IEatHeartAttacks på Urørt

Hvem er dere?

Arne Mathias Myren, 19, gitar og vokal
Jon Iver Myren, 26, trommer og vokal
Live har vi også med oss Erik Fossmo, 26, på bass og vokal

Hvordan begynte dere å lage musikk?

– Bandet ble laget som en dårlig idé i fylla. Jompi (Arne Mathias, red. anm.) hørte jo på hardcore og ville lage et hardcoreband, og Noppers (Jon Iver) spilte gitar, så da ble det liksom sånn. Vi mekka sammen ei låt («and Pianos») i kjelleren på Harpefoss, der vi bodde. Så tok vi kontakt med Erik, som gikk på LIPA på tidspunktet. Han hadde ei oppgave om å produsere en låt, så vi slo to fluer i en smekk og fløy til Liverpool for å spille inn singel.

Hva er bakgrunnen for navnet IEatHeartAttacks?

– Vi er jo ganske fan av Blood Brothers hele bønsjen. I ei låt av Blood Brothers, synger de «My name is Denver Max, and I eat heart attacks.» Det syntes vi låt som et sjukt kult bandnavn, dermed ble det sånn. Tror nesten vi hadde navnet før vi i det hele tat hadde bandet.

Hvordan vil dere beskrive musikken dere lager?

– Det vi har fått høre av folk er jo «intenst», «energisk», «catchy riff», «sint vokal» og sånne ting. Vi sier oss ganske enig i det folk sier, haha!

Hvem inspireres dere av?

Jompi er veldig fan av norsk hardcore. Noppers er ikke så veldig fan, og det hjelper kanskje på hvordan soundet vårt blir inspirert. Ellers er vi begge glad i Blood Brothers, Refused, Snöras og Kaospilot.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=NkAe30aEG5c&w=750&h=420]