Blur og Oasis flørter

– Damon Albarn og Noel Gallagher jobber sammen, forteller Blur-bassist Alex James.

Damon Albarn koste seg på Øya-konserten. (Foto: Per Ole Hagen, NRK)
Damon Albarn koste seg på Øya-konserten. (Foto: Per Ole Hagen, NRK)

De gamle britpop-kamphanene Damon Albarn fra Blur og Noel Gallagher fra Oasis jobber visstnok sammen på et prosjekt, uten at vi får nærmere beskrivelse av samarbeidsryktene.

Legger fortiden bak seg

Det er bassisten Alex James i førstnevnte gruppe som satte i gang ryktet da han og gitarist Graham Cox ble intervjuet av den ungarske Szigetfestivalen, for øvrig et land de aldri hadde opptrådd i før konserten tidligere denne måneden.

På spørsmål fra journalisten om hvor alvorlig rivaliseringen mellom Blur og Oasis var, svarer 44-åringen følgende: – Damon og Noel Gallagher jobber masse sammen om dagen, så hva enn som foregikk i fortida er ikke relevant lenger, sier James til festivalen – uten å føye til hva som ligger bak det påståtte samarbeidet.

Røyker sigarer sammen

I vår var hovedpersonene på scenen og spilte Blur-låten «Tender» på et veldedighetsarrangement. I etterkant av opptredenen fortalte Alex James til britisk radio at «ironisk nok er Noel og Damon nesten bestevenner nå, de røyker sigarer sammen. Jeg tror at vi omsider forsto at vi er på samme side».

James sier også at han har ikke anelse om hvor lenge Blur, som for øvrig spilte på årets Øyafestival til vår anmelders store fornøyelse, kommer til å fortsette. Enn så lenge har bandet, med klassikere som «Coffee & TV» og «Beetlebum» på samvittigheten, spillejobber ut året og begynnelsen av 2014 hvor de skal opptre i Japan, New Zealand og Australia.

Se musikkvideoene til «Don´t Look Back In Anger» og «Coffee & TV», undertegnet av henholdsvis Oasis og Blur: