Blur til Øya

Britpopkongene er klare for Middelalderparken i august 2013.

Øyafestivalen har så smått begynt å slippe navn til neste års festival, men røper i dag den første store bookingen for sommerens festival.

Jonas Prangrød er festivalsjef for Øyafstivalen. Foto: Hallina Sjuve.
Jonas Prangrød er festivalsjef for Øyafstivalen. Foto: Hallina Sjuve.

Nesten ti år etter at de gjesta hovedstaden forrige gang skal Blur igjen være headliner på Øyafstivalen. Onsdag 7. august spiller de i Middelalderparken og festivalsjef Jonas Prangrød er svært stolte over å ha booka bandet han mener fortsatt er svært relevante.

– Enorm interesse

– De siste årene har de gjort et utvalg festivaler og arenaer, som har vist at interessen rundt bandet er enorm. Vi har merka oss at mange Øya-publikummere gjerne vil se Blur på en norsk scene, sier Prangrød til P3.no.

– I disse dager er bandet aktuelle med livealbum og DVD, fra den enorme konserten de gjorde i Hyde Park som avslutning på sommerens OL. Det er jo også verdt å nevne at settlista til Blur er så full av høydepunkter, at det er stor grunn til å glede seg. Det gjør vi på Øya-kontoret, og mange andre, sier han videre.

Øyafestivalen arrangeres i 2013 muligens for siste gang i Middelalderparken. Hvor festivalen befinner seg i 2014 vet arrangørene ennå ikke. Illustrasjonsfoto: Rashid Akrim, NRK P3.
Øyafestivalen arrangeres i 2013 muligens for siste gang i Middelalderparken. Hvor festivalen befinner seg i 2014 vet arrangørene ennå ikke. Illustrasjonsfoto: Rashid Akrim, NRK P3.

Øyafestivalen har ikke akkurat slitt med å selge billettene sine de siste åra, men en tidlig headliner gjør nok ikke salget dårligere.

– Økt interesse

– Det er helt normalt at billettsalget går fort i perioden etter at vi offentliggjør attraktive artistnavn. At det nå er kjent at Blur kommer vil nok påvirke salg av både dagsbilletter og ukespass, mener Prangrød.

Blur ble nylig kåra til «Best Live Act» under Q Awards og BBC har tidligere påstått at albumet Parklife var starten på britpopbølgen.

Fra Parklife i 1994 og fram til Think Tank i 2003, gikk samtlige fem album til topps på albumlista i hjemlandet. I samme periode solgte de svært godt i Norge, blant annet med gullplate for The Great Escape (1995).

Siste gang?

Øyafestivalen arrangeres i 2013 muligens for siste gang i Middelalderparken. Jonas Prangrød vet ennå ikke hvor festivalen er i 2014.

– Vi har ikke konkludert med noe ennå. For øyeblikket ser vi på mulighetene for å fortsatt kunne være i Middelalderparken, samtidig som vi vurderer alternativer. Nå er vi i jevnlig dialog med Jernbaneverket, kommunen og andre som er involverte i området rundt parken.