Brukte to timer på å lage megahiten – nå har den bikka 20 millioner avspillinger

Superhiten «Hallo» ble laget på en liten hybel. Møt mannen bak en av fjorårets største landegleder.

Har du hørt på musikk det siste året, har du garantert hørt hiten «Hallo», fremført av Isah og Dutty Dior. Låta har gått som en landeglede over Norge, og ble også årets låt under P3 Gull 2019.

Nå forklarer produsenten bak låta, Chrisander Rønneseth, hemmeligheten bak hvordan den ble til.

Man skulle kanskje tro at det ligger en lang og komplisert prosess bak – men i den ferskeste episoden av «Menneskene bak musikken» med Christine Dancke, avslører han at det er langt fra sannheten.

Produsent Pluto avbildet i sitt studio. Skjermdump, NRK
Produsent Pluto avbildet i sitt studio. Skjermdump, NRK

Trening gjør mester

Rønneseth, som går under produsent-aliaset Pluto, forklarer at var en enkel prosess med å snekre sammen sangen som har bikka 20 millioner avspillinger på strømmetjenestene.

– Hele låta gikk kjempefort. Jeg brukte nesten ikke noe tid på det. Sikkert to timer på hele greia, sier han til Christine Dancke.

– Men jeg jo brukt hele livet på å komme «dit».

«Trening gjør mester» har vært fundamentet for produsenten, som forklarer at han ble sittende og lage musikk i mange år, men uten å gi ut noe.

Da var det kvantitet over kvalitet som gjaldt, i alle fall da han var i startgropa av karrieren.

– Det var ikke så viktig om det var bra eller dårlig. Det gikk i å lage masse, fort. Etter hvert hadde jeg masse beats, og tenkte at det hadde vært kult å lage noe på det her. Det var da jeg fant Dutty Dior på Soundcloud. Han så kul ut, og hadde en kul stemme og «flow». Jeg tenkte dette er litt annerledes, og det kan passe.

EPen «Para/Normal» ble spilt inn i den lille hybelen til Rønneseth, og Isah ble med på en av låtene.

Isah &Isah og Dutty Dior kan se tilbake på et meget vellykket 2020. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Isah og Dutty Dior kan se tilbake på et meget vellykket 2019. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Melodi før tekst

– Før de to skulle komme til studio, så jobbet jeg med en beat, og det var den som skulle bli «Hallo»-beaten. Jeg tenkte at det var kjekt å ha noe klart før de kom.

Produsenten foreslo at de skulle «freestyle» – altså at de finner på teksten mens instrumentalen spilles av på stedet. Planen var å holde fokus på melodi fremfor tekst.

Det forklarer også hvorfor det er vanskelig å faktisk forstå hva de sier i låta. Slik starter den:

Shawty in love with this shit
Stacke og kaste litt racks på min bitch
Brukte sju lapper på Gucci, my jeans
Løpe jo 130, li’l bitch
For my dawgs in this shit

– Isah «freestyler» gjennom hele beaten i tre minutter. Etter det ber jeg Isah om å skrive ned akkurat åssen det høres ut. For ofte blir det ikke like kult hvis man ikke gjør det. Der er Isah og Dutty Dior veldig gode.

Dutty Dior og Isah avbildet på Bylarm 2020. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Dutty Dior og Isah avbildet på Bylarm 2020. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

– Ikke noe hokuspokus

Rønneseth forklarer at han har vært gjennom fasen hvor det legges lag på lag på et spor. Men etter hvert har han latt seg inspirere av æraen med 50 Cent og Dr. Dre, hvor målet er at låtene skal være så minimalistiske at det er plass til vokalen.

– Det blir ikke like fordøyelig for lytteren hvis det skjer for mye. Det var litt med vilje at det skulle være enkelt på «Hallo», forklarer produsenten.

Han tilføyer at tiltro til magefølelsen er viktig når musikk lages. Rønneseth er veldig nøye på å etterstrebe «bounce» – en rytme du kan henge deg på.

– Jeg slenger ikke ting bare ut. Jeg tenker ordentlig gjennom hvor det kan være en slik «bounce». Men det er ikke noe hokuspokus, det her, smiler produsenten.

SE: Flere episoder av «Menneskene bak musikken»
LES: Isah: – Karpe tok en sjanse med meg
SE: Isah og Dutty Dior fremfører «Hallo» på P3 Gull: