Bygger Lego og ser på Skam

… men ellers lager Rabagast, med en James Franco look-a-like på gitar, energifylt rockemusikk.

– Det rareste vi har opplevd var da gitaristen i bandet fikk en utmerkelse, i form av doven skvett 7-UP, fordi han ligner på James Franco.

Det forteller rockebandet Rabagast som er denne Ukas Urørt. Bandet består av Jakob Ottesen, Morten Skårberg, Martin Rennemo og Kjersti Synneva Moen.

Skiltv ved fødselen?: Vokalisten i Rabagast har fått oppmerksomhet for å ligne på James Franco. (Foto: Promo/Cindy Ord, Afp)
Skilt ved fødselen?: Gitaristen i Rabagast har fått oppmerksomhet for å ligne på James Franco. (Foto: Ylva Valde/Cindy Ord, Afp)

Bandet spilte inn EPen sin Rabagast EP på bare én dag, i en låve, i Sarpsborgs dypeste skoger. Alle låtene ble spilt inn live, også låta «Spit» som bandet er utnevnt til Ukas Urørt for.

– Vi prøvde å ta opp instrument for instrument, men det viste seg at mye av energien borte ved å gjøre det, forteller Jakob.

Urørt mener:

Du trenger det pustet i bakken som Rabagast gir deg, spesielt idag. Før det har gått halvminuttet er vi allerede inne i refrenget, og energien fortsetter å øke, i denne skitne, behagelige miksturen av garasjerock og gitarpop. Skru opp

 

Rabagast ble startet så sent som i fjor høst. Alle medlemmene har bakgrunn fra både andre band og rockemusikk. Visjonen var å lage rock basert på det de synes er kult selv.

– “Spit” var den første låta vi lagde. Vi følte at vi fant frem til lydbildet vårt med denne låta. Innholdet er ganske kort og konsist: Den handler om å knytte never og vise pondus.

Når bandet ikke lager musikk liker de å bygge Lego og se på Skam. Når musikken er i fokus, er de opptatt av å lage låter med masse energi – både under innspilling og live.

– Spiss gitarlyd, buldrende rytmeseksjon, innslag av synth, herrekoring og kvinnelig vokal, er det vi tenker på som karakteristisk for oss, sier Jakob.

Nevn en låt dere er flau over å like.
– Rock DJ av Robbie Williams.

Hva får dere ut på dansegulvet?
– Todd Terje.

Les også: Todd Terje børster støv av gammel hit

Hva blir dere glad av?

– Vi har alltid en kos og klem-ansvarlig i bandet, som har ansvar for å ta med kjeks eller annen kos på øving. Og selvfølgelig blir vi alltid utrolig glad når vi får bra tilbakemelding på låter og konserter!

Til sommeren skal Rabagast spille inn album på Sørlandet. Bandet håper det kan bli et album for alle.

– Vi håper at musikken vår kan appellere til flere. Til unge og gamle, til både punkere og folk som vanligvis ikke liker rock, til uerfarne og gamle travere. Det de nok har til felles er at de setter pris på musikk med høyt energinivå, sier Jakob.