Christine live: Charlie og Oda & Wulff

Tiësto og Ellie Goulding ble covret da MGP-finalistene besøkte Christine i går.

På lørdag er det duket for finale i Melodi Grand Prix der ni artister kjemper om å bli årets store vinner i hovedstadens storstue, Oslo Spektrum.

Denne uken har derfor Christine invitert alle finalistene til Marienlyst der de covrer en av låtene på P3s spillelister.

Ett friår

I går var det blant annet 19 år gamle Charlie fra Ski som tok turen innom for å fremføre sin versjon av Tiëstos »Red Lights» (se øverst i saken).

Dette er imidlertid ikke første gang hun står på en MGP-scene. For ni år siden deltok hun også i MGPjr med låta »Kjendiser», mens hun i år står i finalen med låta »Hit Me Up».

Nå vil Charlie satse alt på musikken og har derfor gitt seg selv ett år til å realisere artistdrømmen – hvor målet er å komme så langt som mulig.

– Jeg ville sette av ett år til dette og satse absolutt alt jeg har. Så jeg har tatt fri fra alt annet, sier hun.

Les mer om NRKs dekning av Melodi Grand Prix.

– En perfekt match

Også på plass i Christines studio i går var duoen Oda & Wulff, bestående av Christer Wulff og Oda Kvingedal Larsen. Wulff har tidligere vært listet på P3 med singelen »Save Yourself», der han i 2012 besøkte Popsalongen.

Men det er ikke bare Christer som har en bakgrunn med musikk. I fjor var Oda med i TV 2-programmet «The Voice» og ifølge Oda selv er det takket være den opptredenen hun er her i dag.

– Det var jo sånn Christer fant meg, sier hun.

Se Odas «The Voice» audition her.

– Var det umiddelbar match mellom dere, spør programlederen?

– Jeg var litt skeptisk i begynnelsen, det slo jo meg at dette kanskje var en spøk. Jeg var litt usikker på Grand Prix, så det var veldig avhengig av hvordan låta var, men så hørte jeg på den og med en gang Christer begynte å synge skjønte jeg at dette var en perfekt match, sier Oda

Nå er de begge i finalen i MGP med låta »Sing» som er skrevet og komponert av Wulff selv.

Finaleheatet i årets utgave Melodi Grand Prix er sjangerspredt: Mo, Linnea Dale, Knut Kippersund Nesdal, Dina Misund, Elisabeth Carew, Carl Espen, El Cuero og gårsdagens Marienlyst-gjester står på plakaten, og skal kjempe om å bli årets store vinner.

Se Oda & Wulff covre Ellie Gouldings »Burn» her: