Christine live: El Cuero

– Vi liker vel ikke MGP noe mer enn fansen av El Cureo gjør.

MGP-festen fortsetter hos Christine og i går var det rockerne i El Cuero som stakk innom Marienlyst.

Tidligere på dagen hadde fjorårets MGP-vinner-duo Margaret Berger og Karin Park vært innom med nye låter, og da Christine spurte El Cuero-gutta om de var årets vinnere, var svaret nølende.

– Det tror ikke vi på. Skal man tro at man vinner? Vi er uansett glade for at folk synes det vi holder på med er kult.

Storstua

El Cuero er et rockeband fra Kristiansund med Øyvind Blomstrøm, Brynjar og Håvard Takle Ohr og Tommy Reite i spissen. Sammen med Elisabeth Carew sikret de seg en finalebillett fra den tredje delfinalen. I morgen står de på scenen i Oslos storstue, Oslo Spektrum.

El Cuero er klare for årets Melodi Grand Prix finale. Foto: NTB Scanpix
El Cuero er klare for årets Melodi Grand Prix finale. Foto: NTB Scanpix

Se flere liveopptredener fra MGP-finalistene her.

Dette er imidlertid ikke første gang de står på en scene. Med nesten ti år i bransjen har gutta turnert over hele Norge og opprettet seg en solid gruppe med fans.

Til Christine forteller Brynjar at noen av fansen selvfølgelig rynket på nesa når det ble klart at de skulle delta i MGP.

– Tilbakemelding fra fansen har egentlig vært utelukkende positivt, selv om vi har fått litt kritikk og hoderisting fra enkelte. Men måten vi havnet i dette sirkuset på har vært veldig naturlig for oss, sier Brynjar og fortsetter:

– Jeg er veldig stolt av at vi har klart å komme oss til finalen ved å være El Cuero 100 prosent.

– Liker ikke MGP noe mer enn fansen

Det er ikke nødvendigvis rock folk flest tenker på når de hører eller ser MGP. Likevel tror Kristiansund-bandet at fansen vil skjønne hvorfor de er med, så lenge de leverer fra hjertet.

– Vi har en sunn skepsis til Grand Prix. Vi liker vel ikke MGP noe mer enn fansen av El Cureo gjør. Men vi tenker at dette er en plattform som kan være bra så lenge vi gjør det riktig. Vi synes vi gjør det riktig og at vi tar vare på oss selv oppe i det hele.

Les også: Tilbake der det hele starta

– Da dere skrev denne låta, spøkte dere med at det kanskje kunne være en Grand Prix-låt?

– Nei. Vi var midt i en låtskrivefase for en ny plate. Så dette er bare en av flere låter som kommer på skiva vi jobber med nå. Men denne låta passet best.

Hele finaleshowet sendes i morgen på NRK1 klokken 19.55!