Christine live: I Was A King

Se I Was A King covre Broken Bells og spille «One of Us» live her!

Egersund-bandet I Was A King slo virkelig gjennom med debutalbumet I Was A King i 2009. Singelen «Norman Bleik» ble lista på P3 og albumet ble hyllet av kritikerne. Siden den gang har det bare gått oppover for bandet, som består av Anne Lise Frøkedal, Frode Strømstad og Ole Reidar Gudmestad.

I går gjestet de Christine for å spille sin ferske låt «One of Us» og for å covre indierockerne Broken Bells.

– Intenst glad i fem sekunder

Tidligere i år slapp de sitt fjerde album Isle Of Yours som fikk god kritikk over hele linja. P3s anmelder skrev blant annet: «Isle Of Yours oppleves både som starten på noe nytt og fortsettelsen av den karrieren som er elsket av mange», og trillet terningkast fem.

– Det blir vi jo enormt glad for, men samtidig litt kort-glad fordi vi allerede tenker på hva vi skal gjøre videre eller hvilke nye låter vi skal jobbe med. Det slo meg at jeg var intenst glad i fem sekunder, mens en dårlig anmeldelse hadde jeg sikkert deppa over i flere uker. Det er noe jeg må slutte med, forteller Anne Lise.

Les hele anmeldelsen her

I Was A King. (Foto: Vibeke Heide)
I Was A King. (Foto: Vibeke Heide)

Frode forteller at han var mer nervøs for tilbakemeldingene på denne skiva enn de tidligere, og at det derfor var deilig at plata slo an.

– Hvorfor var du mer nervøs nå?

– Vi utfordret oss mer musikalsk enn hva vi har gjort tidligere.

– Vi har fått god kritikk på alle platene vi har gjort, så jeg tenkte vel at nå er det snart slutt. I tillegg så gjorde vi kanskje noen grep denne gangen som var i mot sunn fornuft, eller – vi utfordret oss mer musikalsk enn hva vi har gjort tidligere, sier han.

– Vi har vel gått fra å gjøre poplåter med masse støy til noe som er ryddigere og melodi- og låtfokusert. Denne plata har mindre gitar og går fra å være nedstrippet til å ha store arrangementer. Så dette er kanskje den mest varierte plata vår til nå, legger Anne Lise til.

Emosumpen

I forrige måned var bandet på besøk hos Ruben, der de slo an en prat og spilte en minikonsert.

– Det skal sies at Frode er mer en gladlaks enn meg. Jeg må ta meg sammen for å klare å skrive en gladlåt, fortalte Anne Lise til Ruben.

Til Christine forteller Frode at disse gladlåtene er nødvendig.

– Jeg har nødt til å lage gladmusikk for å komme meg ut av emosumpen, sier han.

Hør hele intervjuet med I Was A King her.

Da valget av en coverlåt skulle tas, var det Frode som fikk velge, og til slutt havnet de på Broken Bells’ «Holding On For Life».

– Den hørtes kanskje mest normal ut. Jeg tror Anne Lise fikk et par interessante telefoner da jeg hørte gjennom lista.

Nå er det festivalspilling som står for tur for I Was A King – før de til høsten legger ut på releaseturne.

Se I Was A King covre Broken Bells’ «Holding On For Life»: