Christine live: Marion Ravn

Christine og Marion mimret tilbake til 90-tallet da sistnevnte datet Zac Hanson. Se hun også fremføre låta «In Dreams» og en cover av Sia.

– Vi gikk for å lage en skikkelig sommerlåt med god stemning. Den handler om at man kanskje angrer litt på noe og at man ser tilbake og drømmer om det. I drømmene er alt så lett. Jeg håper folk blir i godt humør når de hører den, forteller Marion.

Med sin nye singel «In Dreams» lista på P3 var det bare spørsmål om tid før Ravn tok turen innom Marienlyst og Christine. I går var hun på plass.

M2M og Hanson

Marion trenger vel egentlig ingen introduksjon. Hun har allerede vært i musikkbransjen i hele 15 år. Første gang vi ble kjent med Marion var hun 15 år og en del av den kjente popduoen M2M sammen med Marit Larsen. Gjennombruddet fikk de med låta «Don’t Say You Love Me» i 1999 som blant annet ble spilt i den første Pokémon-filmen.

Christine benytter seg av sjansen og forteller hvor misunnelig hun var på Marion back in the days da Marion datet Zac Hanson fra 90-talls-gruppa Hanson.

– Jeg var en av dem som skrev brev, sier en litt blyg Christine.

– Jeg og Marit var jo også kjempestore fans, så det og få turnere med dem var jo det helt uvirkelig, sier Marion og legger til:

– Jeg tror ikke han tok meg på puppene engang. Han var jo bare 14 år.

– Men det er 15 år siden og jeg var 15 år. Vi holdt hverandre bare i hendene den gangen, jeg tror ikke han tok meg på puppene engang. Han var jo bare 14 år, sier en lattermild Marion.

Et par år etter gjennombruddet nok imidlertid samarbeidet mellom Ravn og Larsen slutt, og M2M-suksessen var over. Etter det prøvde hun seg på en solokarriere, men det er først nå det høres ut som Marion har funnet sin musikalske retning.

En ny selvtillit

Marion trekker fram 2013 som året hvor alt bra skjedde – og forteller til Christine at fjoråret var det beste så langt.

Marion Ravn giftet seg med snowboarder Andreas  Wiig i fjor. Foto: NTB Scanpix
Marion Ravn giftet seg med snowboarder Andreas Wiig i fjor. Foto: NTB Scanpix

– Det tok helt av. Det startet med Hver gang vi møtes på TV 2. Da følte jeg at folk ble bedre kjent med meg som person og artist. Så kom jeg ut med låta «The Minute» som ble spilt masse på radio, nytt album, egen turné og i tillegg giftet jeg meg. Jeg husker nesten ikke alt, men det var check, check, check på alt fra drømmedagboka fra da jeg var 15.

I fjor ga hun ut albumet Songs From a Blackbird og for tida jobber hun med ny plate. «In Dreams» er første smakebit på hva vi kan vente av albumet.

– Det som skjedde i fjor da jeg hadde et så bra år var at jeg ble veldig inspirert. Man merker at folk liker det man skriver og holder på med, noe som gjør at man får lyst til å skrive mer. Det ga meg en ny selvtillit på en måte.

Derfor fortsatte hun på den gode bølgen og jobbet i studio samtidig som hun var på turné.

– I påska hadde jeg vel 25 låter jeg måtte velge fra for å lage et album. Vi har nå produsert 15 låter og nå må jeg kutte ned til 10-12 låter som skal få være med på albumet.

Det kommende albumet har fått tittel Scandal og slippes 22. september.

Hør hele intervjuet her.

Da Marion skulle velge seg en låt hun skulle covre fra P3s spillelister, havnet det på Sias «Chandelier».

– Den er veldig vanskelig å synge, men jeg elsker den. Den er helt fantastisk.

Se Marions versjon av «Chandelier» her: