Christine live: Oslo Ess

Se Oslo Ess covre Kråkesølv og spille “Midnatt” da de tok turen innom Marienlyst.

Det var god stemning på Marienlyst da Oslo Ess kom innom. Ute stod sola høyt på himmelen og det gjorde helt klart noe med humøret.

Åsmund Lande, Knut-Oscar Nymo og resten av bandet besøkte Christine for å spille to låter live, i tillegg til å slå an en prat om livet generelt.

Se bandet spille “Midnatt” live øverst i saken.

Høye på pæra

osloess-rund

– Det har vært et bra halvår offentlig, også går det litt i bølgedaler i det private livet, sier Åsmund.

Den siste tida er det mye som har skjedd rundt Oslo-bandet. Skiva Alle hjerter deler seg mottok gode kritikker, og fikk femmere og seksere på terningen. I tillegg har de spilt masse og har sideprosjekter som går så det suser.

– Vi blir jo utrolig høye på pæra av det her, sier en lattermild Knut-Oscar.

– Ja, men vi fikk jekka oss veldig ned denne uka, for vi var jo nominert til Bendiksenprisen, men den var det Highasakite som stakk av med. Gratulerer så mye til dem, legger Åsmund til.

Les også: Ti kjappe med Oslo Ess

– Dere er jo et rockeband, men når det er mye sol og glede – hvordan påvirker det musikken deres?

– Vi synes det er koselig å synge om hyggelige ting. Det er mye i livet man kan være sint på, men også mye å være glad for, sier Knut-Oscar.

Åsmund er enig og mener det er mange sinte punkere der ute, og selv om de liker punk som et musikalsk uttrykk, liker de å kose seg.

Festivalsommer

Oslo Ess spilte over 200 konserter i 2012 og er blant Norges mest hardtjobbende band. Og de gir seg ikke med det første. Allerede på søndag skal de spille på Miniøya, før de avslutter det hele på Øyafestivalen i august. Men de skal også til Sverige, der de skal spille på Peace and Love-festivalen.

– Det er veldig stas, vi har vært litt i utlandet før, men ikke på en spillejobb som dette. Det er jo en stor festival og det gleder jeg meg veldig til. Vi skal hvert fall spille på over 15 festivaler denne sommeren, så vi får spilt mye og sett mye, forteller Åsmund.

– Hvordan er det svenske publikumet mot dere?

– Kanskje vi bare er litt blaute.

– Da vi var i Gøteborg nå sist følte jeg, for å være helt ærlig, at publikumet nesten ble litt flaue over at de ikke skjønner noe av hva vi synger. De føler kanskje at de bør forstå litt norsk siden det egentlig er ganske likt svensk, så det virka som de nesten skamma seg litt. Eller kanskje vi bare er litt blaute.

Nervøse for coverlåta

Ved siden av og spille i Oslo Ess er Åsmund og Knut-Oscar også aktuelle med sideprosjektet, OnklP og De Fjerne Slektningene, som består av rapveteran OnklP, produsent og gitarist Johan Larsson og trommeslager Tommy Manboy (Turbonegro). Forrige uke slapp de debutalbumet som ble rost opp i skyene av anmelderne. Men hvordan har de egentlig tid til alt?

– Vi er veldig glad i å lage og spille musikk, og er heldige som slipper og gjøre noe annet. Også slår vi sammen bandene og reiser rundt sammen.

Se Kråkesølv blir covret lengre ned i saken.

Se OnklP & De Fjerne Slektningene spille låta “Panderosa” under byLarm:

I tillegg til å spille “Midnatt” hadde de valgt å covre Bodø-bandet Kråkesølv – noe de var litt nervøse for å gjøre.

– Det er en helt fantastisk låt, og de gjør det veldig bra. Jeg synes “Ikke rart vi blir sprø” er deres beste låt så langt, sier Åsmund.

– Så vi skal prøve å ikke spille feil eller synge teksten feil, sier Knut-Oscar til.

Se Oslo Ess spille Kråkesølvs “Ikke rart vi blir sprø” her: