Christines jul: Staysman

Stian Thorbjørnsen bød på harde pakker og orgiehistorier da han ringte jula inn hos Christine.

Christine sprer glede i adventstida ved å invitere kjente og kjære artister til å fremføre julelåter for det norske folk.

10. desember tok Stian Thorbjørnsen i Staysman & Lazz turen for å spille sin egen julelåt «Se så glad nissen er» og et cover av Highasakites «Since Last Wednesday». 

Hør hele sendingen her | Se mer fra Christines jul her

Stian troppet opp i studio med vid åpen nissedrakt og sekken full av drøye turnéhistorier.

Naken fremføring

Først ut var «Se så glad nissen er», en egenkomponert og litt utradisjonell julelåt som ble veldig populær på nett forrige desember.

– Dagbladet-anmelderen, som ga låta terningkast én, frykta at det kunne bli en viral hit. Og det var nettopp det som skjedde, sier Stian, og forteller at låta nådde andreplass på Spotify bare et par dager etter utgivelse.

Selv om Staysman har opptrådt utallige ganger, er dette første gang han har spilt uten autotune og playback – det var kun han og en gitarist i studio.

– Dette er første gang Staysman har fremført noe så nakent, sier Christine da hun introduserer låta.

– Ikke klesmessig – for han pleier å gjøre det i bokseskjorts. I dag har han heldigvis på en slags morgenkåpe av en nissedrakt, sier hun.

Se video av «Se så glad nissen er» i toppen av saken.

Orgier og bokserfomling

Etter opptredenen rødmet Christine.

– Jeg gjør noe feil hvis ikke halvparten av de som hørte på nå tenker «hvorfor har de sluppet han idiotiske tullingen løs i p3», sier Stian.

– Det er jeg ganske sikker på at 50 prosent tenker. Mens de andre 50 prosentene synes det var kjempegøy.

Det gikk relativt rolig for seg i studio denne gangen – men Staysman-konsertene kan ofte være hakket mindre uskyldige:

– Det er helt drøyt. Jeg er 32 år og tjukk, og når jeg spiller konserter er det 19 år gamle jenter som slikker opp svetta jeg har på magen. Hvis jeg steller meg på scenekanten og lar dem fomle fritt, tar de hendene ned i bokseren. Konsertpublikummet slutter aldri å overraske, sier han.

Stian forteller også gladelig om en orgie han deltok i for et par år siden.

– Det var mye armer og bein, sier han om seansen.

– Jeg har alltid slitt med å tilfredstille én. Når det var 8 stykker oppi den senga, skal det sies at… Jeg tror at jobben jeg gjør ble fordelt på åtte, så jeg tror at… De gikk ikke rundt og skrøt så veldig etterpå, for å si det sånn.

– Ikke verdens beste vokalist

Før låt nummer to har Stian fått på seg en t-skjorte. Det var Stian selv som ønsket å spille en norsk versjon av Highasakites «Since Last Wednesday».

– Du lager musikk som passer ekstremt bra på fest – og som mange synes er helt jævlig. Denne låta ligger relativt langt unna ditt landskap, sier Christine.

– Jeg har alltid synes det er fett å bevege meg utenfor komfortsona. Ja, hvorfor ikke kjøre på med det som kanskje er lengst vekk, å bryne seg på noe sånt, sier Stian.

– Det virker som du har et veldig ironisk forhold til din egen musisering?, spør hun.

– Jeg har alltid tenkt at man skal prøve så godt man kan med talentet man har. Selv om jeg ikke er verdens beste vokalist, har jeg gjort det jeg klarer, sier han.

Staysman & Lazz nærmer seg 40 millioner strømminger på Spotify.

– Jeg føler jeg har pusha det sinnsykt langt.