Coldplay donerer penger til syk fan

Støttet fan som lider av nervesykdom med 100 000 kroner.

Foruten å være et av verdens største rockegrupper er Coldplay også kjent for sine bidrag til veldedighet. I begynnelsen av karrieren sin donerte de bort ti prosent av alle fortjenestene sine til veldedighet.

Nå gjør Chris Martin og gjengen det igjen, men denne gangen donerer de 100 000 til en fan som lider av motornevronsykdommen motor neuron.

Mellomtittel

Jody Duff lider av motornevronsykdommen (MND) og er mannen som jobber med å samle inn penger for sykdommen. Etter Coldplay fikk et brev av ham skal de ha donert penger og tid til Duff. Han ble nemlig invitert av Chris Martin til konserten deres i London, skriver nettsiden NME.

– Vi vil sende han så mye kjærlighet vi kan, både fra oss og dere, hadde Chris Martin sagt til publikumet under konserten, og dedikert låta “Fix You” til Duff.

For to år siden ville frontmannen i det prisbelønte bandet prøve alternative metoder for å dra inn penger til veldedighet. Da auksjonerte han nemlig bort en date med gruppas bassist Guy Berryman.

Les også: Tiarets beste låter: Coldplay på topp

Musikkprosjekt for unge

Det er imidlertid ikke bare Coldplay som er kjent for å dele av pengesekken sin. Artister som Taylor Swift, U2, Justin Bieber, Michael Jackson, Lady Gaga, Arctic Monkeys og Katy Perry har også donert bort penger til veldedighet.

Swift, som er kjent for låter som “22”, “I Knew You Were Trouble” og “We Are Never Ever Getting Back Together” donerte hele 32 millioner kroner til en musikkskole i hjembyen, Nashville, Tennessee i fjor.

swift

Også verdenskjente U2 har gitt bort flere millioner kroner til et musikkprosjekt. Da den irske regjeringen stanset pengestrømmen til et landsdekkende musikkprosjekt for ungdom, fikset bandet problemet ved å gi i underkant av 40 millioner kroner til prosjektet.

Popstjerna Justin Bieber er kjent for å møte fans som er syke, og har flere ganger oppfylt deres ønske om et møte med stjerna. I fjor besøkte han blant annet 7 år gamle Millie Flamm som hadde kreft.

Justin Bieber besøkte kreftsyke Millie Flamm i fjor. Foto: Millie Flamm/Twitter

Flere av de store kjendisene har gjennom tidene gått langt for å selge ting for veldedighet. Både matrester, en serviett og Gagas skulptur av en urinal har blitt solgt for tusenvis av kroner.

Ifølge nettsiden OK! Magazine ble Elvis Presleys hårlokk solgt for 85 000 kroner, mens Justin Timberlakes matrester hanket inn 18 000 kroner.