Dancehall og reggae i full vekst

– Med Urørt får man masse medvind.

– Er man sikker på det man gjør, er ikke noen grunn til å være nervøs, sier Jabaman da vi spurte om hvordan magefølelsen er angående Urørt-finalen.

Jabaman, eller Kristoffer Selvig som han egentlig heter, er en tredel av gruppen Curfew Steppas Sound. Crewet har bortsett fra å glede publikum her i Norge, hatt opptredner i Frankrike, Sverige, Hellas og Polen. Nå har han et soloprosjekt på gang, hvor en EP er klar til lansering i februar – «Lock Off The City» blir gitt ut med ti spor, uten features.

Her er årets Urørt-jury!

Jabaman er finalist med låta
Jabaman er finalist med låta "One More Time". (Foto: Anton Soggiu)

Sjekk intervjuer med finalistene her!

– Med deltakelse i Urørt får man masse medvind i ryggen. Dette kommer godt med for mine planer og prosjekter, uansett om jeg vinner eller ikke.

Jabaman er finalist med kuttet «One More Time», sjekk ut videoen!

Hør intervju med Jabaman!

Framgang

Antall soundsystems og riddimsleggere har økt i landet, og Jabaman tror at veksten kommer til å fortsette.

– Dancehall og reggae kommer til å vokse i Norge, fordi lyden er mer og mer etterspurt. I tretti år har dancehall og reggae etablert seg rundt omkring i verden. Nå som Norge får sine egne artister, kommer dette til å spre seg enda mer.

Pony the Pirate spiller på årets Urørt-finale!

Da vi spurte om vinnersjansene, fikk vi vite at en eventuell seier ikke er viktigere enn det å faktisk være ekspeditør av sjangeren. – Det viktigste for meg er å representere reggae i Norge og spre musikken.

Det er jo som kjent at det som er fremmed er litt skummelt her i Norge, og jeg er bare glad for å komme dit jeg er nå, slik at jeg kan vise at det finnes noe mer, forklarer Jabaman.

Les intervjuer med Urørt-finalistene her:

The Pink Robots – Original sjangerhybrid
Kvelertak – Cross over-potensiale
CCTV – Dansbar angst
PYHUFNT – Følsomt og eksplosivt
Moi – Norges Beth Gibbons?
Blood Command – Blodseriøst
Leif & The Future – Big in Sør-Amerika
Team Me – Lover å gi jernet
Proviant Audio – Discofisert mikstur