– De hadde vært perfekte for tv-programmet vårt

Flere utenlandske musikkspeidere var til stede under P3 Gull, og de lot seg spesielt imponere av Highasakite og Team Me.

Lørdag kveld ble P3 Gull avholdt, og der fikk vi vist frem noe av det flotteste Norge har å by på av musikk.

Se alt fra P3 Gull her!

En håndfull utenlandske radiofolk, journalister og talentspeidere hadde flydd inn for sjekke ut norsk musikk, og de lot seg spesielt imponere av Highasakite og Team Me.

– Jeg var her for å sjekke ut noen flotte norske band. Jeg er allerede stor fan av Team Me, og ble det også av Highasakite i kveld. Jeg elsker dem, og de var fantastiske i kveld, sa Andrea Madden.

– Perfekt for tv-programmet vårt

Team Me var populære hos de utenlandske talentspeiderne. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Team Me var populære hos de utenlandske talentspeiderne. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Madden er musikkleder i det britiske tv-programmet Made in Chelsea. Programmet som samler flere hundre tusen briter bak fjernsynsapparatet hver episode har blitt kjent for å ha et av de beste og hippeste lydsporene på tv.

– Vi er det Storbritannias mest “Shazam’d” tv-program (Shazam er en app som identifiserer musikk, journ.amn), så vi er nok et sted folk kommer for å høre ny og spennende musikk, sier Madden.

Madden forteller at hun allerede før kvelden var stor fan av Team Me, og har til og med brukt to låter av dem i Made in Chelsea tidligere. Under P3 Gull lot hun seg også imponere av indieorkesteret Highasakite.

– Jeg hadde ikke hørt dem før, men nå tenker jeg at de hadde vært perfekte for Made in Chelsea! Jeg kommer definitivt til å sjekke ut mer av deres musikk.

Ligger an til mer radiotid

Chris Chilvers i Monocle Radio UK. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Chris Chilvers i Monocle Radio UK. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Chris Chilvers er musikksjef i den britiske radiokanalen Monocle 24 Radio, og ble veldig imponert av alle som spilte live under P3 Gull.

– Highasakite var helt fantastiske i kveld! Susanne Sundfør var også helt utrolig. Alle som spilte var egentlig veldig underholdende, så jeg koste meg.

Monocle Radio har allerede spilt en del Röyksopp & Robyn, Highasakite og Susanne Sundfør på luften – og britene ligger nok neppe an til å høre noe mindre av dem fremover.

– Det blir vel kanskje økt rotasjon på dem fremover, ler Chilvers.

Har de alt som skal til for å få et gjennombrudd i Storbritannia?

– Jeg ser ikke hvorfor ikke? Spesielt det siste albumet til Highasakite var fantastisk, og de er veldig spennende.

Vil ha Team Me

Paul Brown letet etter norsk musikk til reklamefilmer. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Paul Brown letet etter norsk musikk til reklamefilmer. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Paul Brown jobber i Platinum Rye, som jobber med å lisensiere musikk til reklamer og kampanjer. Han var på P3 Gull for å speide etter norske talenter, og lete etter musikk som kunne passet i reklamefilmer.

– Jeg ble spesielt imponert av Team Me! De er jo et utrolig bra liveband, og tar med seg en utrolig energi ut på scenen.

Er du interessert i få med dem i reklamefilmer?

– Defintivt! De har noen virkelig fengende låter, så jeg tror de kunne gjort det bra.