De kjipeste artistene

Azealia Banks gidder ikke møte opp til flere av sommerens festivaler, men hun er langt i fra den eneste bølla på stjernehimmelen.

I forrige uke sjokkerte Azealia Banks da hun avlyste sin etterlengtede konsert på Hovefestivalen. Dette er fjerde gangen den amerikanske rapperen kansellerer en Norges-konsert og grunnen, jo, den skulle visst være at Banks ikke orket å reise den fire timers lange bilturen fra Oslo til Arendal.

Les også: Alt fra Hove 2014!

At dette kommer fra Azealia er dog ikke verdens største overraskelse. Ikke nok med at hun ikke har dukket opp på egne konserter tidligere – hun har også vært i musikkmedias søkelys etter en rekke ulike krangler med artister som Lady Gaga, Iggy Azalea, Pharrell og Angel Haze. Unge, og tidligere lovende, Azealia har til og med slengt med leppa mot sitt eget plateselskap.

Azealia Banks jobber for tiden med sin kommende debutskive Broke With Expensive Taste som ventes i september, en tittel hun ser ut til å ha innfridd ganske greit allerede. For det er ikke bare det norske publikumet som kan se seg oversett av den rappkjefta Harlem-jenta. Azealia Banks har nemlig avlyst flere show denne sommeren. Nettmagasinet NME.com skriver at Banks, med få unntak, nesten har avlyst alle sine festivalplaner fremover.

Med det føyer den ferske artisten seg galant inn i rekkene av alle artister og bandpersonligheter som bøller rundt og til stadighet viser seg fra sin verste side. Her er en liste:

Mariah_Carey

Mariah Carey

Greit nok. Mariah er jo tross alt den kvinnelige artisten med flest nummer 1-singler på Billboard-listene gjennom tidene. Og ikke nok med det – hun har i tillegg en stemme som stadig rettferdiggjør hennes store divanykker, eller?

Ikke bare har hun hårreisende og nærmest uoverkommelige ønskelister på konserter hun skal holde og steder hun skal bo. Selvfølgelig slår hun seg vrang hvis hun ikke får det som hun vil, sånn ellers også. I den siste sesongen av den amerikanske versjonen av Idol, ble det oppstyr da den amerikanske, og også ganske rappkjefta, rapperen Nicki Minaj, helt uten forvarsel plutselig ble satt inn som dommerpanelets fjerde dommer – og andre kvinnelige alibi ikke minst. Diva Carey var ikke særlig fornøyd med å dele rampelyset med enda en kvinnelig artist fra samme sjanger.

I et intervju med den New York-baserte radiokanalen Hot 97, uttalte Mariah at dommerjobben var et sant mareritt. «Hver dag var som å jobbe med Satan» sa Mariah, uten å nevne noen navn. Det var likevel tydelig hvem hun siktet til. Heldigvis fikk Mariah ikke mindre enn 108 millioner kroner for jobben. Vi får håpe det var verdt det likevel.

Nicki_Minaj

Nicki Minaj

Men det stoppet ikke der. Det hele tok seg kraftig opp da de to divadommerne var uenige om en deltakers prestasjon og begynte å slenge dritt til hverandre over dommerbordet. Like etter fortsatte Nicki Minaj drittslengingen, denne gangen over Twitter.

Dette var selvfølgelig ikke første gang «den rosa rapperen» var i bråk. I 2011 måtte nemlig politiet rykke ut til Nickis villa etter en slåsskamp mellom Minaj og hennes hushjelp. Selv om vold aldri er løsningen, holder du muligens med Nicki likevel. Hushjelpen skal nemlig ha tatt et bilde av rapperen da hun kastet søpla. Deretter skal hun, provoserende nok, ha spurt om å få bildet signert. Nicki sparket hushjelpen tvert, men da hushjelpen vendte tilbake til Nickis hus. Da hun etter flere advarsler nektet å dra, svartnet det for Minaj.

Axl_Rose

Axl Rose

Axl Rose var med å danne Guns N’ Roses i 1985. På bare få år hadde de vokst til å bli et av klodens største rockeband, mye takket være debutalbumet Appetite for Destruction. Mot slutten av 80-tallet hadde narkotikamisbruk og kansellerte konserter nærmest blitt som tradisjon å regne.

Axl Rose var frontfigur både for bandet og kontroversene. Han har blitt anklaget for både rasisme, homofobi og for å bite en sikkerhetsvakt.

Under en Guns N’ Roses-konsert i St. Louis i 1991 ba Axl sikkerhetsvaktene om å konfiskere kameraet til en fan som tok bilder av bandet. Da vaktene ikke gjorde noe, tok Axl saken i egne hender. Han stupte ut i publikumshavet, taklet fyren og rev til seg kameraet. Til slutt ble han slept opp på scenen igjen, og da avsluttet han like så godt konserten. Publikum ble rasende, og ødela store deler av konserthallen i opptøyene som fikk navnet «Riverport Riot».

Axl Rose var også notorisk sen til møter og konserter, noe han vitset om i et intervju med musikkmagasinet Rolling Stone. Da sa han at når han dør skal kisten hans komme en halvtime for sent til begravelsen, med innskriften «SORRY I’M LATE» i gull på siden.

Nå er Axl blitt 52 år gammel, og skal ifølge rapportene ha roet seg. Han får til og med gode skussmål som leieboer.

richie_blackmore

Ritchie Blackmore

Ritchie Blackmore er en engelsk gitarist, mest kjent for sin tid i Deep Purple. Mannen bak «Smoke on the Water»-riffet er blitt hyllet som en av de mest innflytelsesrike gitaristene noensinne, og blir av mange sett på som den kreative kraften i Deep Purple.

Men Blackmore er også kjent for å lett komme i konflikt med andre bandmedlemmer og kolleger. Mest kjent er striden mellom han og Deep Purple-vokalist Ian Gillan. Gillan har både forlatt bandet og fått sparken av Blackmore flere ganger.

Under gitaristens siste Deep Purple-turné i 1993 var forholdene virkelig ille. Han gikk på og av scenen akkurat som han ville, og kastet vann etter kameramenn da de ble for nærgående. Ryktene skal ha det til at hvis Deep Purple bare solgte halvparten av konsertbillettene, så ville Blackmore bare spille halvparten av settet.

Midt i turneen i 1993 skilte Blackmore lag med Deep Purple, etter flere tiår med krangling. Gillan har senere sagt i et intervju at «Ritchie forvandlet seg til en merkelig fyr, alt var bare svarte skyer, men så sluttet han og det var som om solen begynte å skinne igjen». I det samme intervjuet sa han også at han «ikke kommer til å snakke mer med det rasshølet».

Chris_Brown

Chris Brown

Chris Brown er en av artistene som virkelig har gjort seg fortjent til bøllestempelet. I 2009 kom det nemlig frem at unge Brown hadde gått til fysisk angrep på sin daværende kjæreste, popstjerna Rihanna. I ettertid ba Chris Brown om unnskyldning, og paret ble sammen igjen, men tett etterfulgt skal han ha slått henne på ny.

Les også: – Jeg skal banke dritten ut av deg

I tillegg til det, har Chris Brown også fått vise sitt store temperament på byen. I 2012 havnet han i basketak med Drake og hans gjeng. Årsaken skal vist, igjen, ha vært Rihanna, som på den tiden datet Drake. Også i fjor sommer ble det drama med Chris på byen. Da skal han angivelig ha gått til angrep på Frank Ocean.

Keith Moon. (Foto: Facebook.com/Keithmoonofficial)

Keith Moon

Keith Moon var trommis for The Who, og var en av dem som perfeksjonerte den mye omtalte «rockestjerne-oppførselen». Alkohol- og narkotikamisbruk, ødeleggelse av hotellrom og generell selvdestruktiv oppførsel var dagligdags.

Den beste Keith Moon-historien er kanskje da han skulle dra fra et hotell og satte seg inn bilen. Etter en liten stund fikk han plutselig panikk, og ba sjåføren om å snu og kjøre tilbake til hotellet. «Jeg glemte noe! Vi må tilbake!». Da de ankom hotellet igjen stormet han til rommet sitt, tok TV-apparatet og kastet det ut av vinduet og ned i bassenget. Da han kom tilbake i bilen sa han lettet: «Jeg glemte det nesten».

Keith Moon sitt signaturpåfunn var derimot å ødelegge toaletter. Han hadde gjerne med seg kinaputter, fyrverkeri og dynamitt på turné, som han brukte til å sprenge toaletter hvor enn han dro. Moon skal ha ødelagt toaletter og rør til en samlet verdi av rundt 500 000 dollar, noe som naturligvis førte til at han ble bannlyst fra flere hotellkjeder rundt om i USA.

I 1978 døde Keith Moon etter en overdose av Heminevrin, et medikament som skulle hjelpe han mot alkoholmisbruket.

gallangher_brødrene

Gallagher-brødrene

Noel og Liam Gallagher har ikke det mest kjærlige søskenforholdet. De to kranglevorne brødrene har vært i strupen på hverandre i mange, mange år. Det var en krangel mellom brødrene backstage i Paris i 2009 som til slutt førte til at Oasis ble oppløst.

De siste årene har de to frittalende brødrene brukt mest til å slenge dritt om hverandre, og alt annet som er uheldig nok til å fange oppmerksomheten deres.

Blant høydepunktene i søskenforholdet er den gangen Liam skal ha tatt med seg en haug med folk han traff på puben, hjem til der Noel slappet av etter en lang arbeidsuke. Storebror Noel ble såpass irritert og begynte å skjelle ut lillebroren sin. Liam sparket da ned en dør og brakk foten, før Noel angrep han med en cricketkølle.

De har ifølge rapportene såvidt snakket med hverandre de siste årene. En Oasis-gjenforening ligger nok ikke i kortene med det første.

Justin_Bieber

Justin Bieber

For bare noen måneder siden befant Justin Bieber seg langt unna denne listen, men omverdenens mistanker lå der – den unge gutten har umulig godt av den ville oppmerksomheten verden vier han – noe kommer til å gå galt. Men hva?

Les også: Justin Bieber dømt til samfunnstjeneste
Les også: Justin Bieber er arrestert

Joda – Justin Bieber har blitt en skikkelig superstjernebølle. Unge Bieber gjør og sier akkurat det han vil og den siste tiden har sladdermagasinene vært neddysset av saker om råkjøring, stippeklubbesøk, prostitusjonkjøp, paparazziangrep og upassende urinering, og fortsettelsen ser ut til å følge.

van_morrison

Van Morrison

Den nord-irske artisten Van Morrison, mannen bak «Brown Eyed Girl», er kjent for å være fryktelig humørsyk. Han hater berømmelse og alle som prøver å grave i hans privatliv. «Jeg vil ikke snakke om noe med journalister», har han tidligere sagt.

Publikum som drar på konsert med «Van the Man» vet aldri helt hva de kan forvente. Enten er han blid som en lerke, eller så kan han være fullstendig taus og nekte å spille de gamle favorittene.

Da han spilte på Norwegian Wood i 2010 entret han scenen og spilte en strålende konsert, uten å verken ytre et eneste ord eller i det hele tatt ense publikum. Da han så seg ferdig med konserten, reiste han seg bare fra pianoet og gikk av scenen mens bandet fortsatte å spille. De i publikum som håpte på ekstranummer måtte tro om igjen. Storskjermen viste nemlig Van Morrison på vei inn i en bil bak scenen, som deretter kjørte ut av konsertområdet, mens bandet fremdeles sto på scenen og spilte.

Er det noen vi har glemt i listen? Si ifra i kommentarfeltet!