De riktige svarene

Overgangen fra metal til rock har gitt Bergenskvintetten mange ben å stå på og særpreg nok til å kunne bli en av våre neste store musikalske eksporter.

Urørt mener:

Dersom oppløftende poppunk + presis rock – noe du har hørt før = et av Vestlandets mest lovende band, har du funnet Fasit.

Profil: Fasit på Urørt
Hvem er dere?

– Snorre Mukisa Kilvær, 22, Gitar/vokal
– Adrian Fernando Seim, 21, gitar
– Sindre Dale Toft, 20, Bass
– Jarle Vik Trones, 21, Trommer
– Christer Dyngeland, 23, Synth

Når og hvordan begynte dere å spille sammen?

Fasit startet i minuttene mellom 2012 og 2013. Bandene Dyst og Void Of Sense var samlet for å feire nyttårsaften hjemme hos Snorre, og ut i fra det ene riffet han kunne presentere, ble drømmen om “popbandet” en realitet. Senere ble også Sindre fra Freddy Caused Pain og Christer med i bandet.

Hva er det mest interessante som har skjedd i karrieren så langt?

Det må nok være å bli Ukas Urørt hvis vi skal være helt ærlig. I hvertfall i karrieren som Fasit. Vi signerte på Loyal Blood Records allerede på første utgivelse. Ellers var det rimelig rått å varme opp for Carnival Kids på Kvarteret i Bergen! Det skal også nevnes at den kvinnelige vokalen du hører på “I Am Alive” er fra ingen ringere enn Silja Sol (som faktisk er kusinen til Christer).

Hva skjer fremover?

Om under 2 uker reiser vi til Outhouse Studios i England for å spille inn en ny utgivelse sammen med produsent Yngve Andersen (Blood Command, Jeroan Drive, Ondt Blod, Frk. Fryd), som også produserte den første EPen vår, og vi syns definitivt det er spennende! Outhouse Studios har jobbet med artister som Lower Than Atlantis og Architects, band som vi ser veldig opp til og digger lydbildet til, så det er veldig spennende å bruke det studioet til å spille inn vår neste utgivelse.

Favorittband på Urørt?

Sectarian Love er rå! Låten «Hostile And Gentle» sparker godt, og man får lyst til å synge med på refrenget.
Kid Astray er også et band vi fanget opp på Urørtstadiet og som låter utrolig fett. Veldig sært og riktig helt fra start. Så de på en warm-up gig i Bergen hvor de spilte headlineren av scenen. Det var ganske unikt.
Still Shaking – ett av de få bandene som har klart å bevare 90-talls pop-punk på sitt beste.

Hvilken låt skulle dere ønske dere hadde skrevet?

– Lower Than Atlantis – «English Kids In America»